Lees voor

Het belangrijkste op een rij

Korte beschrijving
In plaats van de gewone zwemles kunt u uw kind ook een verkorte, intensieve zwemcursus laten volgen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen in 1 vakantieweek, 3 maanden of 5 maanden leren zwemmen. Ook zijn er zondagochtendlessen voor zwemdiploma A waarbij kinderen wekelijks anderhalf uur les krijgen en dus sneller een diploma kunnen halen dan bij de reguliere zwemlessen.  Kosten

Diploma
A
Diploma BZwem ABCLocatie
Vakantiecursus
1 week (ABC)*
€ 235,00€ 185,00Zwembad
Den Hommel
Snelcursus 3 en 5 maanden**€ 695,00Zwembad Den Hommel
Vakantiecursus 
1 week****
€ 235,00Zwembad
De Kwakel
Zondagochtend-lessen (AB)***€ 178,00 per
2 maanden
Zwembad Fletiomare

*       Als uw kind nog geen zwemles volgt bij het zwembad, betaalt u eenmalig € 10,00
         inschrijfkosten en € 6,00 borg voor het pasje

**     met diplomagarantie

***   U betaalt eenmalig € 10,00 inschrijfkosten, € 6,00 borg voor het pasje,
         € 10,00 examenkosten en € 38,25 voor het EasySwim zwempak

**** Als uw kind nog geen zwemles volgt bij het zwembad, betaalt u eenmalig 
        € 10,00 inschrijfkosten, € 6,00 borg voor het pasje en € 38,25 voor het 
        EasySwim zwempak

Contact

Contactgegevens en openingstijden van de Utrechtse zwembaden


Aanmelden zwemles

U schrijft uw kind in via een  digitaal formulier of bij de balie van het zwembad van uw keuze.

Leest u eerst de voorwaarden voor zwemlessen. Bij aanmelding gaat u akkoord met deze voorwaarden.

Heeft u interesse in de intensieve zondagochtendlessen voor zwemdiploma A, dan schrijft u uw kind in voor zwemles bij Zwembad Fletiomare en kunt door middel van een vinkje aangeven dat u hiervoor benaderd wilt worden op het moment dat er plaatsingsmogelijkheden zijn.

Aanvullende informatie

De vakantiecursus 1 week wordt gegeven in Zwembad Den Hommel en Zwembad De Kwakel. De snelcursus 3 maanden en de snelcursus 5 maanden wordt gegeven in Zwembad Den Hommel. De intensieve zondagochtendlessen worden gegeven in Zwembad Fletiomare.

Uitgebreide informatie


Inleiding

In plaats van de gewone zwemles kunt u uw kind ook een verkorte, intensieve zwemcursus laten volgen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen in 1 vakantieweek, 3 maanden (zwemdiploma A) of 5 maanden (zwemdiploma A) leren zwemmen. Ook zijn er intensieve zondagochtendlessen voor zwemdiploma A waarbij kinderen wekelijks anderhalf uur les krijgen en dus sneller een diploma kunnen halen dan bij de reguliere zwemlessen. Spelenderwijs leren kinderen en jongeren het water kennen: lopen in het water, spetteren, in het water gaan en er weer uit klimmen, van rug naar buik draaien en terug, onder water gaan en onder water kijken en zoeken. Als de kinderen en jongeren helemaal vertrouwd zijn met het water gaan we een stap verder. De kinderen en jongeren leren dan in het diepe de zwemslagen: rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Voor zwemdiploma B oefent het kind afstandzwemmen, onderwaterzwemmen, kledingzwemmen, borst- en rugcrawl en een aantal bijzondere verrichtingen.

naar boven

Vakantiecursus 1 week (De Kwakel en Den Hommel)

Uw kind leert in 1 week de basis van het zwemmen voor het ZwemABC. Bij Zwembad Den Hommel kan uw kind de vakantiecursus doen voor zwemdiploma A. Bij Zwembad Den Hommel kan uw kind ook de vakantiecursus 1 week voor zwemdiploma B doen. Hiervoor heeft het kind zwemdiploma A nodig. Na de vakantiecursus 1 week voor zwemdiploma A of B kan uw kind verder leren zwemmen tijdens de reguliere zwemles. Uw kind kan daar - in overleg met u - instromen. Bij Zwembad De Kwakel kan uw kind de vakantiecursus doen voor het ZwemABC: op de eerste cursusdag wordt het niveau van uw kind beoordeeld en wordt uw kind ingedeeld in de juiste niveaugroep.

Snelcursus 3 maanden (Den Hommel)

Uw kind leert in 3 maanden zwemmen voor zwemdiploma A. Deze cursus wordt gegeven in Zwembad Den Hommel. Uw kind krijgt gedurende 3 maanden elke zaterdag gedurende 3½ uur zwemles. De snelcursus 3 maanden heeft een diplomagarantie. Als uw kind nog niet het A niveau heeft na afloop van de cursus, bekijkt de instructeur met u hoeveel reguliere zwemlessen uw kind nog nodig heeft en wanneer hij/zij kan afzwemmen. U betaalt voor de lessen en het afzwemmen niets extra. De snelcursus is volgens de methode EasySwim. Bij deze methode zwemmen kinderen in een zwempak waar drijfmiddelen in zijn verwerkt. Door de drijvers in het zwempakje kunnen kinderen eerder in het diepe water zwemmen. De drijfmiddelen worden gaandeweg de zwemcursus uit het zwempakje gehaald. Het zwempak zorgt voor een betere veiligheid van het kind, maar ook voor een perfecte ondersteuning tijdens het leren zwemmen. De materialen voor EasySwim worden speciaal gemaakt om zeker een volledige, intensieve zwemopleiding mee te gaan.

Snelcursus 5 maanden (Den Hommel)

Uw kind leert in 5 maanden zwemmen voor zwemdiploma A. Deze cursus wordt gegeven in Zwembad Den Hommel. Uw kind krijgt gedurende 5 maanden elke donderdagmiddag gedurende 2 uur en 45 minuten zwemles. De snelcursus 5 maanden heeft een diplomagarantie. Als uw kind nog niet het A niveau heeft na afloop van de cursus, bekijkt de instructeur met u hoeveel reguliere zwemlessen uw kind nog nodig heeft en wanneer hij/zij kan afzwemmen. U betaalt voor de lessen en het afzwemmen niets extra. De snelcursus is volgens de methode EasySwim. Bij deze methode zwemmen kinderen in een zwempak waar drijfmiddelen in zijn verwerkt. Door de drijvers in het zwempakje kunnen kinderen in het diepe water zwemmen. De drijfmiddelen worden gaandeweg de zwemcursus uit het zwempakje gehaald. Het zwempak zorgt voor een betere veiligheid van het kind, maar ook voor een perfecte ondersteuning tijdens het leren zwemmen. De materialen voor EasySwim worden speciaal gemaakt om zeker een volledige, intensieve zwemopleiding mee te gaan.

Intensieve zondagochtendlessen (Fletiomare)

De intensieve zondagochtendlessen duren anderhalf uur (dat is twee keer zo lang als een gewone zwemles) en wij verwachten dat uw kind - bij voldoende aanwezigheid en met voldoende inzet - 50% sneller het A-diploma kan behalen. Bij de gewone zwemlessen behalen kinderen gemiddeld binnen effectief 15 maanden hun A-diploma, met de intensieve zondagochtendlessen verwachten we dat zij binnen effectief 8 - 9 maanden hun A-diploma behalen. Let op: het aantal maanden dat uw kind op zwemles zit, komt niet noodzakelijk overeen met het effectieve aantal maanden dat uw kind ook daadwerkelijk zwemlessen volgt (niet meegeteld worden: feestdagen, vakanties en afwezigheid om andere redenen). Tijdens de intensieve zondagochtendlessen krijgen de kinderen les volgens de methode EasySwim.

Wat is EasySwim?
Bij deze methode zwemmen kinderen in een zwempak waar drijfmiddelen in zijn verwerkt. Door de drijvers in het zwempak kunnen kinderen eerder in het diepe water. Gezien de beschikbaarheid van het badwater op zondagochtend in Zwembad Fletiomare stelt de EasySwim methode ons in de gelegenheid deze ochtendlessen aan te bieden. Het EasySwim zwempak zorgt voor een betere veiligheid van het kind, maar ook voor een perfecte ondersteuning tijdens het leren zwemmen. De materialen voor EasySwim worden speciaal gemaakt om zeker een volledige, intensieve zwemopleiding mee te gaan.

naar boven

Spelregels

Algemene regels

 • U houdt zich aan de huisregels van de Utrechtse zwembaden

Vakantiecursus 1 week zwemdiploma A en B en ZwemABC

 • De cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers.
 • Minimum leeftijd voor deelname is  - voor zowel vakantiecursus A, vakantiecursus B als vakantiecursus ZwemABC - 5 jaar.
 • De cursus is in schoolvakanties. In Zwembad Den Hommel is de vakantiecursus A van 08.30 - 12.00 uur of van 13.00 - 16.30 uur (afhankelijk van niveau) en de vakantiecursus B van in de regel van 08.30 - 12.00 uur. In Zwembad De Kwakel is de vakantiecursus ZwemABC van 9.00 - 13.00 uur. U kunt 15 minuten voor aanvang van de les de kleedruimte in.
 • In Zwembad De Kwakel kunt u elke dag de eerste en de laatste 15 minuten komen kijken naar de zwemles van uw kind. In Zwembad Den Hommel kunt u elke dag de eerste en de laatste 10 minuten van de zwemles van uw kind bijwonen. De kinderen hebben tijdens de zwemles 2 keer pauze (voor de vakantiecursus B in Zwembad Den Hommel 1 keer pauze), waarin zij hun meegebrachte drinken, een boterham, fruit of een tussendoortje kunnen opeten.
 • In Zwembad Den Hommel mogen gezinsleden tijdens de openingstijden van het recreatiebad zwemmen tegen het gereduceerd tarief van € 2,55.
 • Als u na inschrijving de cursus wilt annuleren, krijgt u bij annulering meer dan 1 week voor het starten van de cursus het volledig betaalde bedrag terug. Minder dan 1 week voor aanvang van de cursus, houden we hier € 50,00 administratiekosten op in.
 • De vakantiecursus A is toegankelijk voor kinderen vanaf niveau 1, die het A-diploma nog moeten behalen. Vakantiecursus B is alleen toegankelijk voor kinderen die al in het bezit zijn van een A-diploma en hun B-diploma willen halen. De vakantiecursus ZwemABC is toegankelijk voor kinderen van alle niveau's.
 • Let bij inschrijving goed op of u de juiste cursus kiest. U kunt uw kind via de website of bij de balie van het zwembad aanmelden voor de vakantiecursus 1 week.

Snelcursus 3 maanden en snelcursus 5 maanden

 • Aan de snelcursus 3 en 5 maanden doen maximaal 20 kinderen mee.
 • U kunt elke les de eerste en de laatste 10 minuten naar de zwemles van uw kind kijken.
 • De kinderen hebben tijdens elke zwemles 2 keer pauze, waarin zij hun meegebrachte drinken, een boterham, fruit of een tussendoortje kunnen opeten.

 

Intensieve zondagochtendlessen

 • Minimum leeftijd voor deelname is 5 jaar
 • De kinderen hebben tijdens de zwemles 1 keer pauze, waarin zij hun meegebrachte drinken en eten kunnen opeten
 • De intensieve zondagochtendlessen zijn alleen toegankelijk voor kinderen vanaf niveau 1, die het A-diploma nog moeten behalen. Na het behalen van het A-diploma is het mogelijk om door te stromen naar een intensieve zondagochtend B-groep
 • Overige spelregels vindt u in de algemene voorwaarden voor zwemlessen
 • U kunt 6 keer per jaar naar de zwemles van uw kind komen kijken. Tijdens deze kijklessen kunt u tijdens de laatste 25 minuten van de les de vorderingen van uw kind bekijken. De kijklessen zijn 2 weken voor het afzwemmen
 • Overzicht informatie zwemles: data kijklessen, diplomazwemmen, oefenzwemmen, uitval lessen en aanvullende informatie zwemles

naar boven

Lestijden

Vakantiecursus zwemdiploma A, Den Hommel
Start vanafWeeknummerData
Herfstvakantie
cursus A
43maandag 19 t/m vrijdag 23 oktober 2015
Voorjaarsvakantie
cursus A
8maandag 22 t/m vrijdag 26 februari 2016
Meivakantie
cursus A
18maandag 2 t/m zaterdag 7 mei 2016 (5 mei geen les!)
Zomervakantie 
cursus A, 1e week
28maandag 11 t/m vrijdag 15 juli 2016
Zomervakantie
cursus A, 6e week
33maandag 15 t/m vrijdag 19 augustus 2016

 

Vakantiecursus zwemdiploma B, Den Hommel

Start vanafWeeknummerData
Herfstvakantie
cursus B
43maandag 19 t/m donderdag 22 oktober 2015
Voorjaarsvakantie
cursus B
8maandag 22 t/m donderdag 25 februari 2016
Meivakantie
cursus B
18maandag 2 t/m zaterdag 7 mei 2016 (5 mei geen les!)
Zomervakantie
cursus B
28maandag 11 t/m vrijdag 15 juli 2016
Snelcursus 3 maanden zwemdiploma A, Den Hommel
Start vanafDag en tijden 
5 december 2015zaterdag 7.30 - 11.00 uur = VOL
zaterdag 12.30 - 16.00 uur = VOL
26 maart 2016zaterdag 7.30 - 11.00 uur
zaterdag 12.30 - 16.00 uur
Snelcursus 5 maanden zwemdiploma A, Den Hommel
Start vanafDag en tijden
28 januari 2016donderdag  15.30 - 18.30 uur
Vakantiecursus Zwem ABC, De Kwakel
Start vanafWeeknummerData
Herfstvakantie43maandag 19 t/m vrijdag 23 oktober 2015
Voorjaarsvakantie8maandag 22 t/m vrijdag 26 februari 2016
Intensieve zondagochtendlessen, Fletiomare
Start vanafDag en tijden
Doorlopendzondag 09.00 - 12.15 uur

naar boven

Hoe doet uw kind mee?

U schrijft uw kind in uiterlijk 1 week voor start van de cursus via een digitaal formulier of bij de receptie van het zwembad van uw keuze. U kunt uw kind inschrijven vanaf 5 jaar. 

Leest u eerst de voorwaarden voor zwemlessen. Bij aanmelding gaat u akkoord met deze voorwaarden.

Heeft u interesse in de intensieve zondagochtendlessen voor zwemdiploma A, dan schrijft u uw kind in voor zwemles bij Zwembad Fletiomare en kunt door middel van een vinkje aangeven dat u hiervoor benaderd wilt worden op het moment dat er plaatsingsmogelijkheden zijn.

naar boven

Contactgegevens en meer informatie

Meer informatie krijgt u bij de balie van Zwembad Den Hommel of Zwembad De Kwakel. Voor specifieke vragen over de snelcursussen 3 en 5 maanden kunt u het beste contact opnemen op woensdag tussen 10.00 - 11.00 uur of op donderdag tussen 13.00 en 14.00 uur.

Producten en diensten misschien ook voor u van belang

Uit de praktijk blijkt dat mensen die naar intensieve zwemles kinderen kijken, vaak (ook) een van de volgende producten of diensten nodig hebben:naar boven

Laatst gewijzigd: 18 november 2015

PDF bestanden kunt u openen met de gratis

Adobe Acrobat ReaderDownload Adobe Acrobat Reader

De gemeente Utrecht maakt gebruik van cookies om haar website te analyseren en te verbeteren. Daarnaast plaatsen Facebook, Twitter, Youtube, Vimeo en Google via onze website cookies om integratie met hun diensten mogelijk te maken. Meer informatie over het gebruik van cookies op onze website.