Bestuur en organisatie Samenwerking en grote eenmalige events

Dj op de Domtoren

Duurzame evenementen

Een aantal belangrijke festivals in Utrecht heeft samen het initiatief genomen om zich te verbinden aan een convenant. Deze heeft als doelstelling meer duurzaamheid na te streven bij het organiseren en uitvoeren van evenementen. Het convenant heeft de steun van de gemeente Utrecht. Bent u ook ge├»nteresseerd? Neem dan contact op met de afdeling evenementen van de gemeente. Zij kunnen u in contact brengen met de juiste persoon.

Festivaloverleg

In Utrecht zijn verschillende culturele festivals een samenwerking gestart. Ze komen bijeen tijdens het Festival Overleg. Zij bespreken zaken op het gebied van marketing, logistiek, duurzaamheid en beleid. Mogelijk is het ook voor u interessant om (incidenteel) aan te sluiten bij het overleg of bij een van de werkgroepen. Neem contact op met de afdeling economische zaken van de gemeente, zij kunnen u in contact brengen met de juiste persoon.

Aansluiten bij grote eenmalige evenementen

Utrecht is regelmatig initiatiefnemer of gaststad van grote eenmalige evenementen. Hierbij kunt u denken aan activiteiten als de Tourstart en het EK beachvolleybal. Mogelijk is het interessant om met uw evenement aansluiting te zoeken bij deze activiteiten.

Nationale themajaren en internationale evenementen

Om het merk Holland te promoten en meer aandacht van de pers te verkrijgen, heeft NBTC Holland Marketing samen met het ministerie van Economische Zaken besloten ieder jaar een thema- of internationaal evenementenjaar te lanceren. Deze worden (inter)nationaal gecommuniceerd. Naast speciale activiteiten worden ook bestaande activiteiten en campagnes hiervoor gebruikt.

Hiermee proberen we de aandacht te trekken van internationale pers en pr en op die manier extra (internationale) bezoekers naar Nederland te halen. Zo was 2017 het jaar van 'De Stijl', de kunststroming van onder andere Mondriaan en Rietveld, die dat jaar 100 jaar bestond.

Hulp en contact Economische zaken

WhatsApp voor ondernemers