Bestuur en organisatie Samenwerking en grote eenmalige events

Dj op de Domtoren

Duurzame evenementen

Een aantal belangrijke festivals in Utrecht hebben samen het initiatief genomen om zich te verbinden aan een convenant met als doelstelling meer duurzaamheid na te streven bij het organiseren en uitvoeren van evenementen. Het convenant heeft de steun van ge gemeente Utrecht. Bent u ook geïnteresseerd, neem dan contact op met de afdeling economische zaken van de gemeente. Zij kunnen u in contact brengen met de juiste persoon.

Festivaloverleg

In Utrecht zijn verschillende culturele festivals een samenwerking gestart en komen bijeen tijdens het Festival Overleg. Zij bespreken zaken op het gebied van marketing, logistiek, duurzaamheid en beleid. Mogelijk is het ook voor u interessant om (incidenteel) aan te sluiten bij het overleg of een van de werkgroepen. Neem contact op met de afdeling economische zaken van de gemeente, zij kunnen u in contact brengen met de juiste persoon.

Aansluiten bij grote eenmalige evenementen

Utrecht is regelmatig initiator of gaststad van grote eenmalige evenementen. Hierbij kunt u denken aan activiteiten als de Grand Départ van de Tour de France. Mogelijk is het interessant om met uw evenement aansluiting te zoeken bij deze activiteiten. Hieronder vindt u een overzicht van deze nationale activiteiten met een internationale uitstraling:

Nationale themajaren en internationale evenementen

Om het merk Holland te promoten en en meer pers/pr-aandacht te genereren, heeft NBTC Holland Marketing samen met het Ministerie van Economische Zaken besloten ieder jaar een thema- of internationaal evenementenjaar te lanceren. Deze worden (inter)nationaal gecommuniceerd en naast speciale activiteiten worden ook bestaande activiteiten / campagnes hiertoe aangewend.

Hiermee proberen we de aandacht te trekken van internationale pers/pr en zo extra (internationale) bezoekers naar Nederland te halen. Zo is 2017 het jaar van 'De Stijl'. De Stijl is de kunststroming van onder andere Mondriaan en Rietveld, die dit jaar 100 jaar bestaat.

Juichende politici