Omgevingsvisie deelgebied Vleuten-De Meern Mogelijkheden voor initiatieven


Dit is een ontwerpversie van de omgevingsvisie deelgebied Vleuten-De Meern. 


Hebt u een initiatief voor de wijk? Bijvoorbeeld een gebouw verbouwen tot appartementencomplex of de start van een café. Dan kunt u dit aangeven bij de gemeente. De gemeente kijkt of uw initiatief past in de wijk. Dit doen we door het te toetsen aan het bestemmingsplan en de omgevingsvisie.

De omgevingsvisie is de basis voor het bestemmingsplan. De gemeente toetst ook de eigen projecten aan de omgevingsvisie. In de omgevingsvisie staat wat waardevol is in de wijk. Bijvoorbeeld een groene omgeving, aandacht voor ouderen of een kindvriendelijke omgeving. In het bestemmingsplan zijn de locaties hiervoor en het gebruik van de gebouwen juridisch vastgelegd.

Spelregels en stappenplan bij initiatieven

Bent u een initiatiefnemer, dan kunt u bij de spelregels een snelle indruk krijgen van de onderwerpen die we belangrijk vinden in de wijk. Het stappenplan geeft een indruk van wat u kunt doen en van de gemeente kunt verwachten.

Bekijk de spelregels

Ga naar het stappenplan

Omgevingsvergunning

Voldoet uw initiatief niet aan de regels van het bestemmingsplan? Maar sluit het wel aan op de omgevingsvisie? Dan is de uitvoering van uw initiatief misschien toch mogelijk. U kunt dan contact opnemen met de gemeente. Zien wij mogelijkheden voor uw initiatief? Dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen.

Voor het verlenen van de omgevingsvergunning toetst de gemeente uw initiatief op de volgende punten:

  • het draagt bij aan de koers van de wijk
  • het sluit aan op de spelregels in de omgevingsvisie
  • het draagt bij aan de kansen voor de wijk
  • de positieve bijdrage aan de wijk is groter dan de waarde om niet te veranderen
  • het voldoet aan gemeentelijk beleid

Hulp en contact Omgevingsvisie

E-mail

omgevingswet@utrecht.nl

Telefoon

14 030