Omgevingsvisie deelgebied Vleuten-De Meern Een kindvriendelijke wijk


Dit is een ontwerpversie van de omgevingsvisie deelgebied Vleuten-De Meern. 


In Vleuten-De Meern wonen veel kinderen, vooral in de nieuwe wijken. Veel gezinnen met kinderen zijn ook speciaal in Vleuten-De Meern gaan wonen omdat zij het een kindvriendelijke wijk vinden. In de nieuwe wijken zijn veel speelplekken voor jonge kinderen. Ook zijn er genoeg scholen en kinderdagverblijven. De tevredenheid over het basisonderwijs in de buurt is in Vleuten-De Meern met 78% veruit het hoogste van alle wijken in Utrecht.

Behoud

Veel bewoners vinden het vele groen en de speelplekken voor kinderen van 0-6 jaar erg belangrijk en zijn er tevreden over. Gezinnen met kinderen maken hier veel gebruik van. Kinderen spelen hier bijvoorbeeld. Op dit moment sluit het aanbod goed aan bij de wens van gezinnen met kinderen in deze leeftijdscategorie.

In het bestemmingsplan zijn het groen en de speelplekken opgenomen.

kinderen maken tekeningen met krijt op de stoep, in winkelcentrum Vleuterweide

Er wonen veel kinderen in de wijk dus de voorzieningen moeten daarop aansluiten

Kansen

De kind vriendelijkheid is een belangrijk onderdeel van de identiteit van de wijk. Er is veel speel- en beweegruimte voor kinderen en jongeren en er zijn goede voorzieningen. Natuurlijk zijn er altijd verbeteringen te bedenken. Bewoners noemen bijvoorbeeld: avontuurlijke speelplaatsen, meer en passende activiteiten in de wijk en 'gezonde' schoolgebouwen.

Meer avontuurlijke speelplaatsen voor oudere kinderen

Activiteiten voor kinderen (en hun ouders)

Schoolgebouwen