burgemeester met watertoren op achtergrond

Zwemmen lukt helaas niet vanochtend (heb wel goed geslapen). Stap om kwart voor acht op de fiets. Laat ‘m voor een reparatie achter bij Bülent Hasdemir van Bike2go aan de Burgemeester Reigerstraat. Zet op kantoor mijn opruimklus van vorige week vrijdag voort. Een grote blauwe kliko gaat tot aan de nok vol met (oud)papier. Ga in de loop van de ochtend richting de Watertoren aan de Heuveloord waar WT Urban Cafe & Kitchen is gevestigd. Fotograaf Marcel Krijger schiet op en rond de Watertoren een groot aantal plaatjes voor bij een interview met Petra Pronk voor het magazine InUtrecht. Praat, terug op kantoor, bij met diamantair Kees Noomen en loop even binnen bij wethouder Anke Klein.

Spreek ‘s middags op verzoek van Jelle Wouters, lid van het UIT-bestuur, een korte videoboodschap in ten behoeve van de opening van de UIT-dagen. Van 13 t/m 17 augustus maken ruim 4.200 eerstejaarsstudenten kennis met de stad, de onderwijsinstellingen en alle studentenorganisaties.

Loop aansluitend samen met Desirée van de Ven, adviseur Internationale Zaken en Joris van Rest, projectmanager Climate Planet, door naar Anne aan het Jaarbeursplein. Draag bij aan een promotietrailer van de Climate Planet. Van 6 oktober t/m 3 november staat een grote wereldbol, met de hoogte van een gebouw van zes étages, op het Jaarbeursplein in Utrecht. Op het dak van Anne vertelt Sijmen Tenwolde van Wereldgasten wat ik moet doen. Mag symbolisch een wereldbol opblazen en de lucht ingooien. Ben benieuwd naar het eindresultaat straks.

Praat, terug op het werk, bij met de gemeentesecretaris Gabriëlle Haanen en met de collegesecretaris Annette Damen. Heb samen met clusterhoofd veiligheid Paul van Beijnum een telefonisch overleg met ambtgenoot Sjoerd Potters (De Bilt) en Altrecht directeur Roxanne Vernimmen. Fiets via de fietsenmaker naar huis. Zwaai onderweg naar oud-collega Bernt Schneiders. Verricht een paar huishoudelijke klusjes en stap vervolgens opnieuw op de fiets richting de binnenstad.

Overleg met plaatsvervangend chef kabinet Nurcan Kaya en nuttigen ondertussen samen een salade als avondmaaltijd bij Stan & Co aan de Ganzenmarkt. Bel met bestuursadviseur Martin Kikkert. Loop samen met Nurcan naar Stay Okay aan de Neude. Hier zijn gedurende het toernooi de organisatie, maar ook de vele honderden vrijwilligers van het EK Beachvolley ‘gevestigd’. Jelly, dutymanager van Stay Okay, is blij met de invasie van de sporters en vrijwilligers. Word ontvangen door Ton Wetselaar, Guido Davio (directeur van Nevobo), Gijsbert Klein (financiële man van Nevobo) en toernooiambassadeur Richard Schuil. Schuil was lid van het volleybalteam dat in 1996 in Atlanta Olympisch kampioen werd en nam als beachvolleyballer samen met Reinder Nummerdor (toernooidirecteur van dit EK), deel aan de Spelen in Beijing (2008) en Londen (2010) waar ze respectievelijk 5e en 4e werden. De heren leiden mij rond door het ‘zenuwcentrum’ van het toernooi. Het is een gaan en komen van vrijwilligers (lijnrechters, scheidsrechters, ticketeers). Woon aansluitend de wedstrijd van de Nederlandse heren Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter tegen de Spaanse heren Pablo Herrera en Adrián Gavira bij. De tribunes kleuren Oranje, de sfeer zit er goed in en alle 2.000 stoelen zijn bezet. Een spannende wedstrijd, de winst is voor Spanje. Zie na afloop een aantal goede bekenden, ga op de tribune op de foto met een kleinzoon van ambtsvoorganger baron Hans van Tuyll van Serooskerken (1970-1974) en breng tenslotte een bezoek aan het perscentrum op de zolderétage van De Beurs. Vanaf hier heb je een goed zicht over het veld en de stad. Prima reclame voor de sport en voor Utrecht. Neem afscheid en stap op de fiets richting huis. De inhoud van de tas van het stadskantoor wacht.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

• U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.