Dinsdag 17 maart

Ochtendwandel in de wijk. In alle vroegte is er geen kip op straat. Handel een paar telefoontjes af en start om negen uur, aan mijn bureautje op mijn zolderkamer gezeten, met een uitgebreide vergadering van het college van burgemeester en wethouders. Die doen we vanaf nu op afstand. Iedereen werkt thuis. Wij dus ook. De collegeleden hebben videocontact met elkaar via Microsoft Teams. Even wennen om elkaar vanaf een beeldscherm aan te kijken in plaats van ‘live’. De vergadering neemt de hele ochtend in beslag, er is veel te bespreken.

Iets voor tweeën staan woordvoerder Sjoukje Volten en chef-kabinet Mariëlle de Vuijst bij mij thuis voor de deur. Eten in verband met Mariëlle’s verjaardag een vers skitaartje van banketbakker Verspeek. Nemen een paar ‘logistics’ door in verband met de herdenking - een jaar na de tramaanslag in Utrecht - morgen. Inmiddels is ook redacteur Peter Koop van het Utrechts Nieuwsblad gearriveerd. Geef hem over dezelfde herdenking een interview. Helaas kan morgen de openbare samenkomst niet doorgaan. Toch zullen heel veel mensen, ik weet het zeker, een andere manier vinden om erbij stil te staan. Bel met een aantal bewoners van Utrecht dat positief getest is op het coronavirus. Begeef me aan het eind van de middag richting Zuidland. Heb onderweg een uitvoerige telefonische vergadering van de driehoek met OM en politie. Is geen pretje. Het geluid is slecht. Gebruik, aan de Oude Veerdam in Zuidland (gemeente Nissewaard) aangekomen, op uitnodiging van Gert Rotmans en Jantine Kriens in hun (nieuwe) behuizing het avondeten. Doe dat samen met Leonard Geluk die op 1 april aanstaande Jantine opvolgt als algemeen directeur van de VNG. Gert en Jantine hebben lekker gekookt. Ben mooi op tijd terug in Utrecht.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Uw mening