Dinsdag 24 maart

Ondanks de korte nacht ga ik lekker in alle vroegte aan de wandel. Heerlijk zo’n frisse neus. Heb rond half negen een telefonisch overleg met Raymond Knops (minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) Start om negen uur - Petra Nijmeijer is inmiddels bij mij thuis gearriveerd - met een (telefonische) vergadering van het zogenaamde regionaal beleidsteam (RBT), bestaande uit m’n ambtgenoten Lucas Bolsius (Amersfoort), Frans Backhuijs (Nieuwegein), Rob Metz (Soest) en Laurens de Graaf (Lopik), de hoofdofficier van Justitie Rutger Jeuken, de eenheidschef van politie Martin Sitalsing, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) Nicolette Rigter, onze directeur Veiligheid Petra Nijmeijer en mijn woordvoerder Sjoukje Volten. VRU-directeur Peter Bos is (technisch) voorzitter van de vergadering. Bespreken de (aanvullende) maatregelen die het kabinet gisteravond heeft aangekondigd en stemmen af hoe we die in onze veiligheidsregio vormgeven. Constructief overleg opnieuw, in een bizarre tijd.

De rest van de ochtend staat in het teken van de wekelijkse vergadering van het college van B&W. Neem ook aan deze vergadering vanuit mijn zolderkamertje (digitaal) deel. Loco-burgemeester Lot van Hooijdonk zit de vergaderingen voor zolang ‘GRIP 4’ in verband met de coronacrisis aan de orde is. Heb tussen de bedrijven door telefonisch contact met VNG-collega en wethouder Sven de Lange (Rotterdam) en met m’n bestuursadviseur Martin Kikkert. Fiets na afloop ‘s middags heen en weer naar de Biltstraat. Bezoek m’n opticien om technisch leed aan mijn brilmontuur te voorkomen. Als u begrijpt wat ik bedoel. Hoor het bericht dat de Olympische Spelen in Tokyo een jaar worden uitgesteld - opnieuw een memorabel moment. De rest van de middag vult zich met allerlei email- en telefonisch verkeer. Heb onder anderen belafspraken met Dick Schoof, de nieuwe secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid en met ambtgenoot Jan Nieuwenburg (Hoorn). Bespreek met laatstgenoemde het VNG Jaarcongres dat in juni plaats zou moeten vinden in West-Friesland. Het is niet anders: besluiten het jaarcongres in goed onderling overleg een jaar uit te stellen. Bespreek met Ellen Heijenga (Vergunningen, Toezicht en Handhaving) een actualiteit. Bereid thuis het avondeten, schik de bloemen die ik vandaag kreeg en heb later op de avond telefonisch overleg met de Directeur Publieke Gezondheid (DPG), Nicolette Rigter.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Uw mening