Dinsdag 3 december

Mogen vanochtend extra vroeg naar binnen in het zwembad. Altijd lekker, hoef ik me thuis niet zo te haasten. Fiets via huis door richting de binnenstad. Op het stadskantoor is de dinsdag de dag van de wekelijkse vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders. Kijk voor ik er heen loop naar buiten. Het uitzicht is fraai vandaag. De agenda van de collegevergadering staat strak. Praat aan het begin van de middag na met wethouder Lot van Hooijdonk. Bel Tamara van Ark (staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) terug en heb telefonisch overleg met VNG-collega en wethouder Peter Heijkoop (Dordrecht). Spreek met wethouder Kees Diepeveen over een paar actualiteiten in het dossier coffeeshops. Praat bij met de gemeentesecretaris.

Loop halverwege de middag richting het Beatrixgebouw om samen met wethouder Anke Klein een deel van de perspresentatie van het masterplan van Jaarbeurs Utrecht bij te wonen. Krijg symbolisch uit handen van de CEO Jaarbeurs Albert Arp het allereerste exemplaar van het masterplan aangeboden. Goed om te zien hoe Jaarbeurs haar complex wil vernieuwen. Het masterplan schetst hoge ambities, ook als het gaat om Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen. Opnieuw en nog meer dan in het verleden, legt Jaarbeurs de verbinding tussen het Centrum, Kanaleneiland en Leidsche Rijn. Er is voor alle betrokkenen nog een hoop werk aan de winkel. Terug op het stadskantoor bespreek ik met tekstschrijver Johan Kroes een aantal (concept) teksten voor de komende weken. Ontvang, samen met Desirée van de Ven en Erlijn Mulder (beiden van Internationale Zaken) Hillary Clarke van CNN en geef haar een interview.

Namens de organisatoren van de Guangzhou Award for Urban Innovation en UCLG maakt zij een verslag over hoe Utrecht werkt aan het realiseren van de Sustainable Development Goals. Utrecht werd vorig jaar (uit 300 steden) genomineerd voor deze prestigieuze internationale prijs. Hillary gebruikt het interview bij een presentatie tijdens het World Urban Forum in Abu Dhabi volgend jaar februari. Schuif aan het begin van de avond in de Herenstraat op uitnodiging van emeritus-voorganger Arjan Noordhoek aan bij de maandelijkse maatjes-eetgroep in de Silokerk.  De kerk hoort bij de zogenaamde ‘Kerken met stip’. Iedere maand gebruiken leden van de (Baptisten) kerkgemeenschap met een aantal gasten, waaronder ex-gedetineerden en dak- en thuislozen, het avondeten. Krijg bij aankomst een korte rondleiding in de voormalige schuilkerk met een doopvont op drie meter hoogte. Maak na het tafelgebed tijdens het avondeten - door vrijwillige koks versbereide bospaddestoelensoep en een rijstgerecht met kip - onder andere kennis met de huidige dominee Regien Smit en met Cliff Pinas. Cliff werkt als bewegingsspecialist in zijn eigen sportschool. Zit tegenover Letta. Zij vertelt hoe zij - via via - bij het werk van de Silo-gemeente betrokken is geraakt. Beantwoord na het hoofdgerecht een aantal vragen vanuit de groep. Race - helaas voor het dessert - richting het Stadhuis.

Woon in de grote Trouwzaal een raadsinformatiebijeenkomst bij over het raadsvoorstel uitvoeringsprogramma Integraal Veiligheids Plan (IVP). Stap aan het eind van de avond op de fiets naar huis. Een lange dag zit er op.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Uw mening