Dinsdag 31 maart

Wandel in de ochtend mijn rondje door de wijk. Het is nog steeds koud. Het ijs staat op de autoramen. Krijg onderweg van een vriendelijke in donker geklede motorrijder - helm gaat naar beneden - de New York Times (international edition) van vanochtend aangeboden. ‘Veel sterkte burgemeester en u kunt ook al niet zwemmen. Hoop dat het van uw gading is’. Aardig. Vanochtend staat de wekelijkse vergadering (via MS TEAMS) van het college van burgemeester en wethouders op de agenda. Er is veel te bespreken, de meeste onderwerpen staan in het licht van de coronacrisis.

Handel ‘s middags na afloop een aantal zakelijke telefoontjes en emails af. Koppel de collegebesluiten terug aan m’n naaste medewerkers Petra, Mariëlle, Martin en Sjouk. Heb onder anderen telefonisch overleg met Jan Henk van der Velden (directeur Utrecht Science Park). Bel met een groot aantal Utrechtse corona-patiënten. Krijg een fraaie afbeelding van Dick Bruna onder ogen met de hartverwarmende boodschap: ‘Utrecht zorg goed voor elkaar’. Een goed initiatief van Marije Lieuwens dat Mercis en chef-kabinet Mariëlle de Vuijst voortvarend hebben opgepakt.

Zie ’s avonds op televisie de persconferentie van het kabinet. Alle coronamaatregelen worden verlengd tot 28 april: wat een impact heeft dat voor de stad en de mensen. Maar we moeten nu doorzetten, zodat de zorg de vraag de komende tijd aan kan. Het is niet anders. Heb vlak voor het slapen gaan telefonisch overleg met DPG Nicolette Rigter.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Uw mening