Dinsdag 4 april

Comesha

Begin vanochtend vroeg met een zwembeurt. Maak na het ontbijt samen met de wethouders een stevige wandeling in de zon langs het strand in noordelijke richting. Drinken een kopje koffie bij 'De zeespiegel' aan de Duindamseslag. Zeemist vergezelt ons tijdens de wandeling in zuidelijke richting. Terug in zaal 'Zeeslag' kijken we onder meer vooruit op het laatste collegejaar. Nuttige bijeenkomst. Race in de loop van de middag terug naar Utrecht. Stort me onderweg op devernieuwde Hoog Catharijne(nieuwe) post en stukken uit het Stadskantoor. Fris me thuis even op. Ga meteen door naar Hoog Catharijne. Krijg op uitnodiging van Menno Overtoom (directeur Hoog Catharijne Klépierre) samen met progammamanager Martin Mulder een uitgebreide rondleiding door het nieuwe Hoog Catharijne. Sarah Vehmeijer, Arie van de Watering en Christoph Moureaux (allen van Klépierre) geven me een soort van 'sneak preview'. Wandel door het totaal vernieuwde Entreegebouw en de Noordpassage.

Ziet er fraai uit allemaal. Alles wordt in gereedheid gebracht voor de 'opening' voor het publiek morgenochtend vroeg om vijf uur. Eigenlijk is dit nog maar een deel van wat Hoog Catharijne uiteindelijk wordt. Komende december gaat er opnieuw een nieuwbouwvleugel open, dan wordt nog verder grondig verbouwd. Ergens in 2019 zal het herontwikkelde winkelcentrum helemaal 'klaar' zijn. Ben benieuwd wat de gebruikers (winkeliers, bewoners, reizigers, passanten en het winkelend publiek) er vanaf morgen van vinden ... Loop ten slotte naar het appartementen- en stadswoningencomplex (onderdeel van het Entreegebouw) aan het Vredenburg. Joost van Wieren (Bouwinvest) leidt ons rond en laat me een mooi appartement zien op de op een na hoogste verdieping.

Aansluitend door richting het Stadhuis. Begroet Ina Hut (directeur van Comensha) in de hal van het Stadhuis. Comensha (het landelijk Coördinatiecentrum tegen mensenhandel) zet zich in voor een beter leven voor slachtoffers van mensenhandel.gebouwen rondom Hoog Catharijne Ze zorgen onder andere voor opvang, zorg en hulpverlening. Maak kennis met Sam, voormalig slachtoffer van mensenhandel. Een krachtige vrouw die haar leven nu, gelukkig weer goed op orde heeft. Zij spreekt ook de aanwezigen toe. Draag met een korte toespraak bij aan de opening van de fototentoonstelling ‘Open Je Ogen’ ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van Comensha. In samenwerking met Stichting Open Mind is deze tentoonstelling van 30 portretten van slachtoffers van mensenhandel tot stand gekomen. Indrukwekkende portretten. De problematiek van mensenhandel krijgt door deze portretten een gezicht. De foto’s zijn tot 20 april nog te zien voor het Stadhuis. Een aanrader.de tentoonstelling Comensha

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Postadres

Burgemeester Jan van Zanen
Postbus 16200
3500 CE  UTRECHT