Donderdag 26 maart

Opnieuw een zonnig begin van de dag. Wandel mijn rondje door de wijk. Heb in alle vroegte telefonisch overleg met Martijn van Hulsteijn (projectdirecteur La Vuelta Holanda). Fiets in de loop van de ochtend naar het provinciehuis aan de Archimedeslaan. Woon in de Statenzaal de vergadering van het veiligheidsberaad bij. Bijna alle voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s zijn aanwezig. Nemen aan het begin van de vergadering een minuut stilte in acht. Praat na afloop kort bij met de directeur van de veiligheidsregio Utrecht, Peter Bos, en fiets naar huis. Begeef me meteen naar m’n zolderkamer. Zometeen begint de (digitale) raadsinformatiebijeenkomst over de coronacrisis. Inmiddels zijn directeur veiligheid, Petra Nijmeijer, en concernjurist Erik Scholten ook bij mij thuis gearriveerd. Zij werken vanuit de (logeer)kamer van mijn zoon, die zich ook op de zolderverdieping bevindt. Vanochtend snel een beetje opgeruimd, het blijft improviseren.

Informeer aan de hand van de vragen van de verschillende fracties tijdens de digitale Raadsinformatiebijeenkomst de gemeenteraad over de laatste stand van zaken rond de coronacrisis. Via Facebook kan ook het publiek meeluisteren. De techniek hapert soms een beetje, maar vind het bijzonder dat we dit toch zo met elkaar kunnen doen. Ook het wekelijkse vragenuurtje om vijf uur gebeurt dit keer digitaal. Neem afscheid van Petra en Erik. Zij gaan weer elders aan de slag. Bel na afloop met vergadervoorzitter Anne Marijke Podt (D66), met raadsgriffier Merel van Hall en met bestuursadviseur Martin Kikkert. Wandel aan het eind van middag door de wijk met Simone. Simone bereidt het avondeten, m’n vader belt en DPG Nicolette Rigter ook. Kijk in de loop van avond naar een aflevering van de detectiveserie Silent Witness.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Uw mening