Maandag 16 maart

Sta vanmorgen op met een vreemd gevoel. Weet dat ik niet naar het zwembad kan, want sinds gisteren zijn er opnieuw allerlei maatregelen van kracht geworden om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Loop daarom in alle vroegte een rondje door de wijk. Bel om 9.00 uur in voor ons wekelijkse ‘secaba’ met medewerkers van het kabinet, bestuursondersteuning en het secretariaat om de komende week door te nemen. Iedereen werkt nu zoveel mogelijk vanuit huis. Het is even behelpen om alles zo op afstand te doen. Heb telefonisch overleg met bestuursadviseur Eline Tops-Visser (VNG). Fiets in de loop van de ochtend naar het Stadhuis. Heb daar op mijn grote werkkamer aan de enorme tafel in kleine bezetting een vergadering van de staf veiligheid. Zo kunnen we op gepaste afstand van elkaar toch bij elkaar zijn.

Handel vervolgens, nog steeds op het Stadhuis, een aantal telefoontjes en mails af en bereid (telefonisch) met gemeentesecretaris Gabriëlle Haanen en collegesecretaris Annette Damen de collegevergadering van morgen voor. Fiets aan het begin van de middag terug naar huis. Ga richting Den Haag, naar het ministerie van Veiligheid en Justitie aan de Turfmarkt. Woon de vergadering bij van het veiligheidsberaad. Daarin overleggen de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s met elkaar. Hubert Bruls is voorzitter van het beraad. Ook de ministers Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) en Arie Slob (Onderwijs) sluiten aan. Eerst in de Arianezaal, later in een ruimere zaal ergens in de kelderverdieping. Stevige kost. Heb, terug thuis in Utrecht, allerlei vermoeiende, soms zelfs irritante telefoontjes, daarna een (telefonische) vergadering van het Regionaal Beleidsteam. Neem met de ambtgenoten en (naaste) medewerkers de actualiteit door. Verloopt goed. Er is en blijft veel werk te doen.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Uw mening