Maandag 30 maart

Start de ochtend met een wandeling door de wijk. Het is koud en miezert een beetje. Zie dat her en der onderweg de boomspiegels zijn verfraaid. Mooi om te zien. Fiets na een korte douche richting het Stadhuis. Heb in mijn eigen werkkamer een telefonische versie van het wekelijkse ‘secaba’-overleg met medewerkers van het secretariaat, het kabinet en bestuursondersteuning. Zit daarna aan de grote tafel in de grote burgemeesterskamer de wekelijkse vergadering van de staf veiligheid in zeer beperkte samenstelling voor. Bespreken de laatste stand van zaken rond de coronacrisis en de uitvoering van de vernieuwde noodverordening. Praat na afloop bij met woordvoerder Sjoukje Volten en chef-kabinet Mariëlle de Vuijst. Stap aan het begin van de middag op de fiets naar huis.

Heb telefonisch overleg met notaris Koen van Wijk van BarentsKrans, hij licht mij toe hoe ik de digitale ondertekening van een paar officiële stukken kan verrichten. Wikkel talloze emailberichten af. Schrijf onder anderen namens het college een emailbericht aan alle medewerkers van de gemeente om hen een hart onder de riem te steken. Praat (telefonisch) bij met gemeentesecretaris Gabriëlle Haanen over de collegevergadering van morgenochtend. Zie, tussen de bedrijven door, dat buurman ‘Piet’ richting het ziekenhuis wordt vervoerd. Buurvrouw Riet houdt goede moed. Bel met m’n moeder in Edam. Zit aan het eind van de middag als regioburgemeester een telefonische vergadering voor van het Adviescollege Veiligheid Midden-Nederland. George Spier, secretaris van de regioburgemeester, heeft de vergadering voorbereid. Hoofdofficier van justitie Rutger Jeuken en politiechef Martin Sitalsing nemen aan de vergadering deel, net als Ad van Breukelen (bureau RvS) en mijn ambtgenoten van Hilversum, Stichtse Vecht, Almere en Amersfoort. Stap aan het begin van de avond op de fiets. Ga naar het provinciehuis aan de Archimedeslaan. Neem deel aan een vergadering van het veiligheidsberaad. Een intensieve vergadering met de voorzitters van alle veiligheidsregio’s volgt. Premier Mark Rutte en minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus wonen de vergadering in de Statenzaal bij. Gebruiken ondertussen het avondeten. Het is uitstekend verzorgd door Diana en Muhanad van ‘Aleppo kitchen’. Fiets naar huis. Hol meteen naar mijn zolderkamertje boven. Licht in een ingelaste (telefonische) vergadering van het Regionaal BeleidsTeam (RBT), bestaande uit m’n ambtgenoten Lucas Bolsius (Amersfoort), Frans Backhuijs (Nieuwegein), Rob Metz (Soest) en Laurens de Graaf (Lopik), de hoofdofficier van Justitie Rutger Jeuken, de eenheidschef van politie Martin Sitalsing, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) Nicolette Rigter, onze directeur Veiligheid Petra Nijmeijer en mijn woordvoerder Sjoukje Volten, het besprokene toe. VRU-directeur Peter Bos treedt op als (technisch) voorzitter. Lange eerste dag van de week zit er vervolgens op.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Uw mening