Vrijdag 13 maart

Zie na de erg korte nacht af van mijn zwembeurt vanochtend. Heb in alle vroegte telefonisch contact met collegesecretaris Annette Damen en met Albert Arp, de CEO van Jaarbeurs. De agenda ziet er ook vandaag weer anders uit dan gepland. In goed overleg kan een enkel voorzien agenda-onderdeel wel doorgaan. Breng samen met chef kabinet Mariëlle de Vuijst-Hoogendoorn een bezoek aan basisschool de Boomgaard (‘De school waar je groeit’) aan de Akkrumerraklaan. Spreek daar met Juf Isabeau, Kasper Ligthart en al zijn klasgenoten van groep 6. 

Praat aansluitend op het hoofdbureau van politie aan de Kroonstraat bij met Hoofdofficier van Justitie Rutger Jeuken en de chef van de politie-eenheid Midden-Nederland Martin Sitalsing. De secretaris van de regioburgemeester, George Spier, vergezelt me. Allerlei andere afspraken zijn vervallen. Werk de rest van de ochtend en een deel van de middag thuis. Fiets richting brievenbus (onderweg terug stortregent het) en onderteken allerlei stukken en brieven. Geef een telefonisch interview aan Richard Hoving van het AD/UN en ga aan mijn bureautje op m’n zolderkamer op de foto van Angeliek de Jonge. Bel met een aantal van de Utrechters die positief getest zijn op het coronavirus. Met hen persoonlijk ‘gaat het allemaal wel’ maar ik hoor, ook van hen, zorgen over hun naasten. 

Kan in de loop van de middag - ook in goed overleg - wel zoals afgesproken op uitnodiging van coördinator Ton Hoegee langs bij het onlangs gerenoveerde pand van zorggroep ’s Heerenloo aan de Slingeraklaan in Leidsche Rijn. Het nieuwe onderkomen biedt onderdak aan achttien bewoners met een verstandelijke beperking. Draag bij aan de onthulling van de naam ‘De Slinger’ buiten aan de gevel van het pand. ‘Burgemeester’ Ron - sinds gisteren 60 jaar - laat me zijn kamer zien, krijg van Julie een tekening, van Jan Willem een vrolijk gekleurde houten bloem en drink een kopje koffie met de bewoners en hun begeleiders.

Mijn agenda gaat inmiddels weer op de schop. Margriet Schneider (UMC Utrecht) en Gerard Bakker (Dienst Justitiële Inrichtingen) bellen. Heb aan het eind van de middag een ingelaste vergadering van het Regionaal Beleidsteam (RBT) in een kamertje op de zevende verdieping bij de Veiligheidsregio Utrecht op het provinciehuis aan de Archimedeslaan. Hoofdofficier van Justitie Rutger Jeuken belt in. De vergadering verloopt in constructieve sfeer. Acting DPG Robert Jan Schouwerwou is goed bezig. Het coronavirus vergt veel van onze inzet en energie èn - niet te vergeten - van de samenleving. Avondeet boerenkool thuis met Simone. M’n dochter belt. Praten vrolijk bij over van alles en nog wat.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Uw mening