Vrijdag 16 maart

Fiets heen en weer naar het zwembad. Wens iedereen na afloop een goed weekend. Op het werk staat de gehele ochtend en een deel van de middag in het teken van een (crisis)oefening met het Gemeentelijk Beleidsteam (GBT). Effectieve en goede sturing van het (technisch) voorzitten ten behoeve van de advisering en strategisch besluitvorming staan centraal. Doe dit op de zesde verdieping samen met de politie (Johan van Renswoude en Jeroen Lemereis), de brandweer (Leo de Lange), het Openbaar Ministerie (Ivo Lauvenberg), de GHOR (Nicolette Rigter) en gemeentesecretaris Gabriëlle Haanen. Marco Zannoni en Bart Klijnsma van het COT (Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement) begeleiden de oefening.

Meteen door naar Leidsche Rijn. Woon op uitnodiging van Yelle Tieleman de opname bij van de (politieke) podcast van AD/UN #UtrechtKiest. Ten huize van columnist Wouter de Heus aan het Klifrakplantsoen is een heuse opnamestudio ingericht. Verslaggever Diane Hoekstra en chef nieuws Ariën Prins maken het gezelschap compleet. Het is de laatste editie van de podcast voor de gemeenteraadsverkiezingen van aanstaande woensdag. Ben vereerd. Onderstreep het belang om te gaan stemmen. Heb, terug op het werk, een uitvoerig telefonisch overleg met de algemeen directeur van de VNG, Jantine Kriens. Bespreek met gemeentesecretaris Gabriëlle Haanen en de juristen Sandra Verkerk en Erik Scholten een paar actuele onderwerpen. Praat bij met m’n VNG woordvoerder Angela de Jong. Ontvang uit handen van Hilversummer Arno Scheepers het allereerste exemplaar van zijn ‘Survivalguide voor de gemeenteraad’. Een handzaam boek (37 pagina's) met handige tips voor beginnende raadsleden. Arno is net terug van een wereldreis met zijn vriendin, hij deed vijf continenten aan, en hoopt volgende week opnieuw tot gemeenteraadslid te worden gekozen. 

Praat ten slotte, samen met bestuursadviseur Resham Newalsing, bij met voormalig gemeenteraadslid Judith Tielen. Zij is inmiddels VVD-Tweede Kamerlid en maakt het goed. Avondeet thuis pannenkoeken. Begin met de inhoud van de tas van het Stadskantoor.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Uw mening