Vrijdag 20 juli

Fiets heen en weer naar het zwembad. Trek m’n baantjes. Heb er plezier in. Door (werk)omstandigheden helaas een week geleden voor ‘t laatst. Daarna is het (alweer) koffer inpakken. Ditmaal voor onze zomervakantie naar Mallorca. Met de Tesla van taxi Jappie rijden we het laatste stukje naar Schiphol. Onderweg belt Theo Vroon (politie) over een actualiteit. Er is nauwelijks file en ook op Schiphol valt de drukte niet, maar de vertraging wel mee. Groet Marco van Basten die met z’n echtgenote ook een weekje op vakantie gaat. Drink samen met Simone een kopje koffie op de luchthaven. Hoofdofficier van Justitie Jet Hoogendijk heeft (ook) een actualiteit die spoed behoeft qua persoonlijke aandacht van mij.

Een Boeing 737-800 (vlucht OR619) genaamd ‘Destiny’ vliegt ons ‘s middags in ruim twee uur naar de Islas Baleares. Op Palma de Mallorca Airport zijn onze koffers redelijk snel beschikbaar. Vanaf de luchthaven brengt een transferbus ons aan het eind van de middag naar de plaats van bestemming. Dat duurt bijna drie uur. De nog geen 60 kilometer nemen langer dan de vlucht zelve. Rijden vanaf Palma, via Campos, Felanitx en het plaatsje Porto Colom allerlei cala‘s aan de Oostkust af. Steeds stapt een klein plukje passagiers uit. Wij zijn de laatste twee. In de wijk Cala Egos van de badplaats Cala d’Or bereiken wij uiteindelijk ons hotel Aluasoul Mallorca. Het hotel blijkt uit twee delen te bestaan die aan de zijden van een fraaie baai (Cala Egos) zijn gebouwd. Je loopt vanuit het resort eenvoudig het strand op. Pakken onze koffers uit en avondeten buiten op een terras van het hotel. Bel met m’n moeder in Edam en wandel even later samen met Simone de nabijgelegen winkelstraatjes van Cala Egos in om een paar boodschappen in huis te halen bij de plaatselijke Spar. Ga ontspannen en redelijk op tijd naar bed.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Uw mening