Vrijdag 20 maart

In verband met de korte nacht laat ik de ochtendwandeling voor wat ie is. Heb, voor de collegevergadering vanochtend begint, telefonisch overleg met Commissaris van de Koning Hans Oosters en collegesecretaris Annette Damen. Bijna de gehele ochtend staat vervolgens in het teken van de collegevergadering. Net als dinsdag via ‘Microsoft Teams’. Zit aan mijn bureautje op mijn zolderkamer. Heb na afloop aan het eind van de ochtend een telefonisch vergadering met Stephanie en Judith van kabinetszaken.

Eet rond het middaguur snel een kop soep. Maak alsnog een wandeling in de wijk. Kijk, terug thuis, naar de uitspraak van de rechtbank inzake de tramaanslag. Heb telefonisch overleg met Jos Baeten (CEO-ASR) en met m’n secretaresse Yvette Wildschut. Praat achtereenvolgens (ook weer telefonisch) bij met clustermanager veiligheid Paul van Beijnum, de (vandaag jarige) Saskia Blaauw van de politie, Hans de Boer (VNO/NCW), diamantair Benno Leeser, ambtgenoten Frans Backhuijs (Nieuwegein) en Mark Röell (Baarn) en met m’n vader in Edam. Heb in de loop van de middag een telefonische vergadering van het Regionaal Beleidsteam (RBT). Nemen de actualiteit inzake de corona-crisis door. 

Bereid ‘s avonds voor Simone het eten. Terwijl ik sta te koken belt Ella van Lingen (Reinaerde). Kijk naar de toespraak op televisie van Z.M. De Koning. Ga op tijd naar bed. Is nodig. Word uit bed gebeld in verband met een brand in woonzorgcentrum Vecht en IJssel aan het Hof van Transwijk op Kanaleneiland. Tien woningen zijn ontruimd vanwege hevige rookontwikkeling. Gelukkig is door snel ingrijpen van medewerkers erger voorkomen. Kleed me weer aan en besluit er even heen te gaan om te zien hoe het met de bewoners, de begeleiders en onze hulpverleners is. Doe dat samen met woordvoerder Anita van Wijnbergen. Spreek ter plekke op gepaste afstand met de locatiemanager die aangeeft dat - gelukkig - iedereen weer naar haar of zijn woning terug kon. Praat ook met vier dochters van bewoners in de hal, die allemaal geschrokken, maar ook opgelucht zijn dat het goed is afgelopen. Voor hen was het al zo’n rare dag omdat ze nu niet meer op bezoek kunnen bij hun ouders. Als ik weer naar huis ga zijn de medewerkers van de hulpdiensten hun werk aan het afronden. Ga, terug thuis, meteen naar bed.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Uw mening