Vrijdag 27 maart

Wandel in de wijk. Bel even na achten met collegesecretaris Annette Damen over de logistiek van het digitale vergaderen. Begin met een ingelaste (digitale) vergadering van het college van B&W. Neem aansluitend deel aan een (telefonische) vergadering van het regionaal beleidsteam (RBT). Onderteken ondertussen op mijn zolderkamertje om elf uur de (nieuwe) noodverordening. De tekst gaat online en is daarmee direct en voor de hele veiligheidsregio - in alle 26 gemeenten - van kracht. Aan het begin van de middag komen Mariëlle de Vuijst en Nurcan Kaya (beiden van kabinetszaken) bij mij thuis langs om een paar dingen over de afgelasting van de publieke samenkomsten rond lintjesregen, Koningsdag en 4 en 5 mei door te nemen. Spreek twee filmpjes in. Een ten behoeve van een aanstaand bruidspaar, een andere op verzoek van Omer Soner van TOV-Utrecht over de coronacrisis. Fiets ‘s middags heen en weer naar de supermarkt aan de Adriaen van Ostadelaan. Verloopt net als gisteren zeer gedisciplineerd (bel tevoren met m’n seniore buren Riet en Piet - ze hebben niets nodig).

Heb in de loop van de middag een bestuurlijk overleg via de telefoon met m’n VNG-collega’s Hubert Bruls en Victor Everhardt en de VNG-medewerkers Maarten Beks, Jantine Kriens, Ali Rabarison, Andries Kok en Karin Austmann. Dit ter voorbereiding van het BOFV (Bestuurlijk Overleg Financiële verhoudingen) met het kabinet. Het lukt VNG-collega Theo Weterings niet om in te bellen. Praat hem na afloop via de telefoon bij. Bereid thuis het avondeten. Martin Sitalsing (chef politie-eenheid Midden-Nederland) belt terwijl ik sta te koken. Kijk met plezier naar de laatste aflevering van ‘DWDD’ van presentator Matthijs van Nieuwkerk. Mooi dat zijn (legendarische) voorbeelden Mies Bouwman en Willem Duys uitgebreid langskomen. Chapeau. Zie flarden van het begin van ‘The World Is Not Enough’ (James Bondfilm uit 1999). Haal het eind niet. Lig op tijd in bed.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Uw mening