Vrijdag 3 april

Trek m’n sportschoenen aan en ga een eindje lopen. Spreek even na achten langs telefonische weg de digitale logistiek door met collegesecretaris Annette Damen. Neem het eerste deel van de ochtend deel aan de vergadering (GoToMeeting) van het college van Burgemeester en Wethouders. Zit aansluitend een vergadering (via MS TEAMS) voor met Theo Bovens en Henry Meijdam van het Interprovinciaal Overleg (IPO), Rogier van der Sande en Cathelijn Peeters van de Unie van Waterschappen en de kersverse algemeen directeur van de VNG, Leonard Geluk. Prima overleg. Heb rond het middaguur een (te) uitvoerige telefonische vergadering met het RegionaalBeleidsTeam (RBT). Het is alweer de negende vergadering van het RBT. Bespreek met de collega’s, de Hoofdofficier van Justitie en de (plv) eenheidschef van politie, hoe om te gaan met de handhaving van de noodverordening en alles wat daarmee samenhangt in het komend weekend. Het belooft mooi weer te worden. Realiseer me dat we veel vragen van onze inwoners ‘om zoveel mogelijk binnen te blijven’. Neem twee nieuwe besluiten, waaronder het afsluiten van het Jaagpad langs de Krommerijn. Het zijn besluiten tot maatregelen ten behoeve van ons aller veiligheid en gezondheid, al zijn het geen leuke maatregelen. Zeg gedag tegen directeur veiligheid Petra Nijmeijer. Zie, tussen de bedrijven door, dat buurman ‘Piet’ weer terug is uit het ziekenhuis. Gelukkig. Heb telefonisch overleg met bestuursadviseur Martin Kikkert en met Simon Reinink (directeur van Het Amsterdams Concertgebouw).

Carine van Santen is de volgende gast bij mij thuis.

Carine maakt voor de NTR een programma over ‘inspirerende’ burgemeesters. Ga tijdens de opname - via skype - in gesprek met de zeer talentvolle schrijfster Anne-Fleur van der HeidenCameraman Peter-Paul van der Houven en geluidstechnicus Eugene de Groot zijn op locatie bij Anne-Fleur bij haar paard Alfredo en boer Henk in Groenekan. Inmiddels brengen Pim en zijn vader Lucas op de fiets een aardigheid (‘Alle producten zijn van lokale ondernemers’) langs. Zeer attent. Draag tenslotte aan het eind van de middag vanuit mijn achtertuin live bij aan een nieuwsuitzending van RTV Utrecht. Cameraman Joep doet bij mij thuis in z’n eentje de techniek. Mirjam de Witte stelt de vragen. Onderwerp: de corona-maatregelen voor komend weekend. Plak de Nijntje-poster uit de DUIC van deze week op het keukenraam voor. Bereid het avondeten (‘boerenkool met worst’) en duik in de stukken uit de ‘verse’ stadskantoortas. Ben blij met het boek ‘Pieps en Peter - moeten alles achterlaten in de oorlog’ geschreven door Martine Nijhoff en Pieter Veltkamp dat ik vandaag van uitgever Simone Siemons cadeau kreeg. Steek de slachtoffers van een woningoverval aan de Calderónlaan en een overval op een zaak aan Noorderburcht met een handgeschreven briefje een hart onder de riem en ga vroeg naar bed.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Uw mening