Woensdag 1 april

Begin rond kwart over zes met een wandeling in de omgeving van mijn huis. Zou het betaald parkeren in zijn gegaan? De paaltjes staan er.  De eerste klus vanochtend vanuit mijn zolderkamer is een telefonische vergadering met mijn ambtgenoten uit de vier grote steden. Deel met Femke Halsema, Ahmed Aboutaleb en Johan Remkes onze ervaringen rond de coronacrisis. Koppel na afloop terug aan beleidsadviseur Sanne van den Broek. Heb bijna aansluitend een vergadering van het Regionaal BeleidsTeam (RBT), bestaande uit m’n ambtgenoten Lucas Bolsius (Amersfoort), Frans Backhuijs (Nieuwegein), Rob Metz (Soest) en Laurens de Graaf (Lopik), de hoofdofficier van Justitie Rutger Jeuken, de eenheidschef van politie Martin Sitalsing, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) Nicolette Rigter, onze directeur Veiligheid Petra Nijmeijer en mijn woordvoerder Sjoukje Volten. VRU-directeur Peter Bos treedt weer op als (technisch) voorzitter. De collega’s adviseren mij in een ‘rondje langs de velden’. Een telefonische vergadering van de driehoek met het Openbaar Ministerie en de politie volgt.

Bied vervolgens (telefonisch) als VNG-voorzitter mijn condoleances aan, aan ambtgenoot Arnoud Rodenburg (Midden-Delfland) in verband met het overlijden van zijn wethouder Hans Horlings (CDA). Goede bekenden Hans van den Broek en Jan Peter Balkenende bellen. Laatstgenoemde informeert mij over het werk van MAEX, een stichting die initiatieven ondersteunt die getroffen zijn door de Coronacrisis en de stichting Maatschappelijke Alliantie. Geef  in de loop van de middag een (telefonisch) interview aan journalist Kees Rottinghuis van het NRC Handelsblad over de situatie in de stad en de veiligheidsregio en wat er bij komt kijken. Bij publicatie blijkt een (belangrijk) onderwerp uit een bijzin het enige item te zijn. Aan het eind van de middag maak ik samen met Johan Kroes (kabinetszaken) via ZOOM nader kennis met Christien Franken en Eugène Héman. Krijg van kamerbewaarder Marcel een nieuwe stadskantoortas met stukken en het bericht dat de plantjes die ik ooit van mijn kinderen kreeg voor mijn werkkamer op het stadskantoor weer in ere zijn hersteld. Utrechts parkcoördinator Wim Horst inspecteert mijn ‘Tafelboom’ tuinbank. Wim doet zijn werk met een schijnbaar onuitputtelijke passie. Bereid het avondeten (hutspot met een beetje hachee-vlees), Albert Arp (CEO Jaarbeurs) belt en zie ‘s avonds de derde aflevering van de televisiedocumentaire ‘De zware jas van Beatrix’.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Uw mening