Woensdag 14 maart

Stap in alle vroegte op de fiets voor mijn zwembeurt. Het is mistig buiten. Begin op het werk met een overleg met gemeentesecretaris Gabriëlle Haanen. Een teleconferentie met mijn ambtgenoten Jozias van Aartsen (Amsterdam), Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) en Pauline Krikke (Den Haag) volgt. Bespreek met collegesecretaris Annette Damen en de eerdergenoemde gemeentesecretaris een aantal zaken ter voorbereiding op de collegewisseling. Het is Nationale Boomfeestdag vandaag, moet daarom in de loop van de ochtend naar het Griftpark. Daar schijnt inmiddels het zonnetje en is het gezellig druk. Begroet Commissaris van de Koning Willibrord van Beek, parkbeheerder Wim Horst en Bikram Lalbahadoersing. Ontvangen Prinses Beatrix die samen met een groot aantal kinderen een Koningslinde plant. De boom is een duurzaam geschenk van In Vrijheid Verbonden, een netwerk van religies en levensbeschouwingen in Nederland. Woon een korte nazit bij in de hal van Grifsteede. Leuk om Tabitha van Hove, medewerker van gemeente Amstelveen en bestuurslid van de Nationale Boomfeestdag, te zien en te spreken.

Heb ‘s middags in het Provinciehuis aan de Archimedeslaan een vergadering van het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Praat, terug op het Stadskantoor, bij met de gemeentesecretaris en gemeenteraadsgriffier Merel van Hall. Neem aansluitend met een paar naaste medewerkers het programma door van de uitslagenavond volgende week woensdag in TivoliVredenburg. Ontvang samen met Paul van Beijnum en John Verheijen (beiden van Veiligheid) een betrokken inwoner uit de wijk Hoograven. Bespreek met hem een paar onderwerpen die de openbare orde en veiligheid betreffen. Bel met Marco Zannoni van het COT (Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement) ter voorbereiding van een oefening vrijdag.

Aan het eind van de middag opent Defensie een derde brandstore. Dit keer aan Voor Clarenburg in Utrecht. Draag op uitnodiging van brigade-generaal Arco Solkesz aan de opening bij. Bij hoge uitzondering mogen sergeant Wouter en korporaal Tommy voorafgaand abseilen van het dak van het Stadskantoor. Wens de mariniers op het dak (op 85 meter hoogte) veel succes. Moet er (zelf) niet aan denken. Het zweet staat alleen al bij de gedachte in mijn handen. Terwijl ik terugloop naar beneden zie ik door het raam de twee ‘mountainleaders’ beheerst en kalm naar beneden afdalen.

Wandel over het Vredenburgplein richting de pop-up-store van Defensie. Tot en met 7 mei kan iedereen komen kennismaken met het werk van Defensie. Een uitgelezen kans voor Utrechters om in contact te komen met Defensie en vragen te stellen over het bijzondere werk van de verschillende krijgsmachtonderdelen. Op de locatie houden generaal Solkesz en luitenant-kolonel Stefan Nommensen korte toespraken. Doe dat zelf ook. Aardige happening.

Avondeet kort thuis. Mijn avondprogramma wordt onverwachts omgegooid. Woon in de Metaal Kathedraal aan de Rijksstraatweg in De Meern de opname bij van het televisieprogramma ‘De stelling van Nederland’ (AvroTros). Het programma wordt live uitgezonden op NPO1. Het thema is dit keer ‘Wij moeten trots zijn op onze taal, tradities en verleden’. Onder leiding van Jort Kelder laten de meest uiteenlopende Utrechters van zich horen.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Uw mening