Zaterdag en zondag 14 en 15 maart

Heb goed geslapen. Werk aan de inhoud van de tas van het stadskantoor. Heb vanochtend uitvoerig telefonisch overleg met de gemeentesecretaris en onze directeur veiligheid. Bel zelf met onderwijswethouder Anke Klein. Commissaris van de Koning Hans Oosters belt me, net als mijn vader die samen met mijn moeder op Texel verblijft. Fiets rond het middaguur heen en weer naar (het eind van) de Antonius Matthaeuslaan. Daar doet de pedicure haar werk. Het is heerlijk zonnig weer onderweg. Zwaai naar de schrijver Ronald Giphart die op een terras aan het Lucas Bolwerk een kopje koffie drinkt. Spreek in de loop van de middag op het 24 Oktoberplein een filmpje in ter nagedachtenis aan de tramaanslag op 18 maart. Het is heerlijk zonnig, al staat er een fris windje. Vind de locatie, ondanks dat het er nog een beetje drassig is na de vele regenbuien van de afgelopen weken, erg mooi geworden. Helaas kan de openbare samenkomst aanstaande woensdag niet doorgaan. Filmmaker Michiel Zwart doet zijn werk.

Praat, terug thuis, bij met gemeenteraadslid Cees Bos (Stadsbelang Utrecht). Heb de hele middag en avond veel telefonisch en emailverkeer. Avondeet tussendoor spruitjes in m’n eentje.

Heb zondag een onrustige dag. Bereid Simone een ontbijt met versgebakken broodjes, heb daarna opnieuw veel telefoon- en emailverkeer. De voorzitter van het veiligheidsberaad, Hubert Bruls, belt bijvoorbeeld. Praten bij over de actualiteit. Klus een beetje in de tuin. Maai het gras - voor het eerst dit voorjaar. Bespreek ‘s middags bij mij thuis de actualiteit met directeur veiligheid Petra Nijmeijer en woordvoerder Sjoukje Volten. Heb in de loop van de middag een ingelaste telefonische vergadering van de driehoek met het Openbaar Ministerie en de politie. Bespreken onder anderen een schietincident afgelopen nacht in Zuilen. Vergader om vier uur opnieuw telefonisch, nu met mijn ambtgenoten uit de G4, minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus en Pieter-Jaap Aalbersberg (NCTV). Worden geïnformeerd over de persconferentie - inzake nieuwe maatregelen in de bestrijding van het coronavirus - die later vanmiddag plaats zal vinden. Wilde met de kids - mijn zoon en dochter en haar partner - gaan eten in de binnenstad (de Servetstraat). Helaas dat kan dus niet. Avondeten met elkaar bij mij thuis. Japans. Ook lekker en gezellig. Heb in de loop van de avond een telefonische vergadering van het Regionaal Beleidsteam (RBT). Doe dat aan de eettafel in de woonkamer. Petra en Sjoukje zijn ervoor teruggekomen. Rond half twaalf is het klaar. De meiden kunnen terug naar huis. Ik ga snel naar bed. Lange werkdag die zondag vandaag.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

• U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.