Zaterdag en zondag 28 en 29 maart

In een prachtig zaterdagochtend-zonnetje maak ik in alle vroegte een wandeling. Vermaak me bijna de gehele ochtend met de inhoud van de stadskantoortas voor dit weekend en met het bellen van Utrechters die positief getest zijn op het coronavirus. Aan het eind van de ochtend belt politie-eenheid chef Martin Sitalsing in verband met een actualiteit in de regio. M’n dochter belt uit Houten. Ook haar partner en zijzelf werkten de afgelopen weken thuis.

Breng ‘s middags - op gepaste afstand - een bezoek aan de markt op het Vredenburg en aan de handhavers. Op de markt ziet het er goed uit.

Het winkelend publiek houdt zich aan de aanwijzingen. Woon vervolgens op de tiende verdieping van het stadskantoor een debriefing bij van de vroege dienst en de briefing van de late dienst. Teamleider Albrecht van Breeschoten van VTH (Vergunningen, Toezicht en Handhaving) geeft een toelichting, steek zelf de vrouwen en mannen van beide diensten een hart onder de riem.

Geniet, terug thuis, de rest van de middag van de zon in de tuin. De buren Martha en Harry ontdoen dit weekend hun vijver - na 15 jaar - van bladeren en zo. Als er nog maar heel weinig water in staat, houdt een reiger de ‘zaken’ nauwlettend in de gaten. ‘s Avonds belt Reinier de la Rie (politie) over een actualiteit.

Wandel zondagochtend iets eerder dan gebruikelijk - op een zondag dan - door de wijk. En bovendien is het zomertijd. Hebben met z’n allen een uurtje ingeleverd. Doe het iets eerder - in het pikkedonker - omdat ik rond acht uur naar Amsterdam moet. Neem deel aan het televisieprogramma ‘WNL op Zondag’. Bespreek in de studio van Vondel CS aan de Roemer Visscherstraat met Rick Nieman hoe de Utrechtse veiligheidsregio omgaat met de coronacrisis.

Zit – op gepaste afstand – in de studio met ‘CDS’ (Commandant der Strijdkrachten) Rob Bauer. Rob vertelt over de inzet van defensie in deze crisis. Met inwoner van Utrecht Marc Bonten, hij is arts-microbioloog bij het UMC Utrecht, met goede bekende Pieter Elbers, president-directeur van KLM en ben in de studio met de - ook uit Edam-Volendam afkomstige - staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer. Gaan na afloop buiten op het bordes - met alweer gepaste afstand tot elkaar - op de foto.

Wip na afloop voor een kopje koffie langs bij mijn life time friends Niels en Annette - zij wonen aan de zeer nabijgelegen Willems Parkweg. Zwaai buiten naar goede bekenden Reinier Russell en zijn echtgenote. Doe, terug thuis, een paar huiselijke klussen en geniet van de tuin. Bel met Sari Klatter (adviseur veiligheid) en geef (telefonisch) een interview aan journalist Hans van den Ham van AD/UN. Mijn dochter en haar partner trakteren we tijdens het avondeten op door Simone vers bereide asperges. Gezellig en lekker. Houden aan m’n grote tafel in de woonkamer wel een afstand tot elkaar. Fysiek dan.

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

• U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.