Zaterdag en zondag 4 en 5 april

Wandel in de wijk. Naast een paar huishoudelijke klussen zoals de was en het ‘opruimen’ van mijn drukbezochte zolderkamertje, staat bijna de gehele zaterdagochtend in het teken van mijn mobiele telefoon. Heb onder anderen telefonisch overleg met rechtbank-president Julia Mendlik, ons hoofd burgerzaken Kunera van den Belt en met mijn chef- kabinet Mariëlle de Vuijst.

Ga ‘s middags samen met Simone aan de wandel. Haal op de terugweg een paar boodschappen in huis. Bel in mijn functie van voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht met Marc van den Tweel (directeur Natuurmonumenten) en met Saskia van Dockum (directeur Utrechts Landschap). Op de fiets brengt een jongeman (een fietskoerier) een pakket verse producten van lokale ondernemers bij mij aan de deur langs. Heb het pakket afgelopen woensdag besteld en (zelf) betaald.

De bedrijven Roze Bunker, Buitengewone Varkens, Eleven Brewery, de Dyck, Nordkapp, Twisted, Vroeg, Meneer Vink, Koekfabriek, Veldkeuken en Broei nemen deel.Werk aan het eind van de middag een beetje aan de tuintafel buiten. Sari Klatter (veiligheid) informeert mij over de actualiteit. Tot nu toe gaat het buiten goed. Is eerder de drukte op sommige plaatsen het probleem, dan het ontbreken van de bereidheid anderhalve meter afstand in acht te nemen. Simone bereidt het avondeten, kijken in de loop van de avond naar de televisieserie Dr Bull.

Wandel zondag in alle vroegte door de wijk. Maak een ontbijtje voor Simone met verse broodjes en een eitje. M’n ouders bellen, net als de gemeentesecretaris en life time friend Cees. Heb veel leeswerk. Doe dat deels in de achtertuin. Heerlijk in het zonnetje. DPG Nicolette Rigter meldt zich ‘s middags telefonisch in verband met een actualiteit. Sta rond vier uur vanmiddag journalist Ard Schouten van het AD/UN te woord. Het is niet anders. Iedereen doet zijn werk. Mijn zoon komt gezellig langs voor het avondeten. Doe m’n best hem en Simone iets lekkers te bereiden. Sluit het weekeinde af met het kijken naar ‘Boer zoekt vrouw’. Ieder z’n ding, toch?

Archief weekboeken Amstelveen

(Van juli 2005 tot december 2013 was Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen)

• U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.