Burgemeester Buurtfeest voor Bo-Ex-bewoners Rietveldcomplex

Utrecht, Montfoortlaan, 8 juli 2018

Dank Marije / mevrouw Eleveld. Geachte aanwezigen,

Er zijn mensen die thuis een Rietveldstoel hebben staan. En op een feestje vol trots vertellen dat ze 'op een echte Rietveld' zitten. Ik hoop voor hen dat u niet op datzelfde feestje bent. Want... u heeft een veel beter verhaal. Want u woont in een echte Rietveld. Beter gezegd: u woont weer in een echte Rietveld.

Mevrouw Eleveld vertelde het al. Er is keihard gewerkt. Dat was hard nodig. En het ging allemaal niet zonder slag of stoot. Een ingrijpende opknapbeurt. Daardoor moest u uw woning leegmaken. De inboedel opslaan. Slapen in een logeerhuis. Niemand gaat voor zijn lol zijn huis uit. Je eigen plek. Je eigen thuis. En u deed het… Een groot compliment voor uw geduld. Alle lof ook voor Bo-Ex: dankzij u leeft het werk van een van Nederlands grootste architecten, voort.

Een dikke pluim voor de bewonerscommissie. U kreeg heel wat voor de kiezen. U moest soms lastige keuzes maken. Maar mede dankzij uw inzet en betrokkenheid heeft deze buurt vandaag iets te vieren.

Tot slot wil ik graag de bewoners bedanken die zich inzetten voor deze wijk. U klust. U leent gereedschap uit voor Bo-Ex. U houdt het hier schoon. U bent contactpersoon voor buurtgenoten. U zorgde dat alles soepel bleef draaien. De smeerolie van deze buurt… Wilt u op het podium komen: Evert Middendorp, Bouzian Harraoui, Peter van Berkel, Julie Pol, Fré Pol, Benny Overkamp en Wouter Thomas.

Geachte aanwezigen,

Eindelijk. U heeft uw huis weer terug… Een feestelijke dag. Een bijzonder moment. Een moment om te markeren. U ziet daar een doek hangen… Toen een paar jaar geleden in Tolsteeg de Rietveldwoningen  werden opgeknapt, kwam daar een mooi bord. Met informatie over de woningen. Voor wie de Rietveldroute doet. Maar ook voor de bewoners. Zodat zij iedere dag zien in wat voor bijzonder huis zij wonen. U behoort tot een select gezelschap. U woont immers in een Rietveld. Dus ook deze buurt, met deze bijzondere woningen, verdient een informatiebord.

U had tijdens feestjes en partijtjes al een goed verhaal. Straks heeft u een nog beter verhaal… Ik feliciteer u met uw vernieuwde woning. Ik wens u nog jaren woonplezier toe. En zo meteen een gezellig buurtfeest… Ik vind het een eer om, samen met Sam, Ben, Pedro, Joye, Aliyah, Ilias, Kiki en Jonno, het informatiebord te onthullen.