Burgemeester Congres 'Circulaire economie' JCI en Eet met je Hart

Utrecht, Provinciehuis, 20 januari 2018

Beste mensen, jong en oud, lieve Babs,

Wat mooi dat ik vandaag iets mag zeggen tijdens de landelijke vergadering - thema ‘Circulaire economie’ van JCI hier in Utrecht in het Provinciehuis. Jongelui van de JCI, medewerkers van de Provincie dank voor uw gastvrijheid.

Deze bijeenkomst, dit moment vlak voor uw lunch brengt een paar unieke elementen samen.

JCI Nederland, een jonge en dynamische netwerkorganisatie, met 'ondernemen' hoog in het vaandel. Heeft voor zijn congres voor 'de circulaire economie' gekozen als thema. En dat past, want ook als bedrijven en overheden in stad en regio Utrecht nemen we dat thema serieus. Ieder moment opnieuw.

In een gebouw dat zelf ook alweer een Utrechts symbool is van hergebruik. In 1995 werd het ingewijd als hoofdkantoor van VSB (Fortis) en in 2012 heropende koningin Beatrix het als Provinciehuis.

En ten slotte de aanwezigheid van speciale gasten, Utrechtse senioren nog wel,op initiatief van JCI en de stichting Eet met je Hart van Babs van Geel.

We vinden het in Utrecht belangrijk dat iedereen de kans krijgt om mee te doen en hopen dat u hier vandaag de lunch van uw leven meemaakt. Iedereen hoort er bij. En dat is ook precies wat 'Eet met je hart' op een originele en effectieve manier belichaamt.

En wie weet kunt u al die jongens en meisjes hier nog iets bijbrengen op het gebied van hergebruik van zuinig omgaan met wat je hebt. Allemaal hartstikke goed dus en dat allemaal op één dag, in één ruimte, in één stad bij elkaar! Maar dat is dan ook Utrecht.

Alle goeds voor allemaal in 2018 en voor nu: geniet van het eten.