Burgemeester Eerste exemplaar 20e editie magazine LEVEN!

Utrecht, Club Nine, Tivoli Vredenburg, 14 september 2018

Beste mensen, beste Sanne, beste Annette,

Je hebt zo van die dagen. Ik mocht recent in de Kargadoor op weinig flatteuze wijze - dat geheel terzijde - het ultieme Utregse woord ‘Jochie’ onthullen, gisteren was ik in Zuilen op kraambezoek bij de 350.000e inwoner van Utrecht, ook een jochie, zijn naam is Sebastiaan. En vanavond hier in Nine hoor ik een Utrechtse toponderneemster gewoon zeggen: ik ben goed in mijn vak. Heerlijk. Utrecht op z’n allerbest. Dat ik dit allemaal mag meemaken.

Dank voor het allereerste exemplaar van deze 20e editie. Het jubileumnummer. Zeer eervol. Het oogt mooi. Lekker dik. Het ruikt goed... Ja, heerlijk...als een echte glossy. Gefeliciteerd. 5 jaar LEVEN! magazine Utrecht. Ik vind het een prestatie van formaat. Om meerdere redenen.

Ten eerste: we lijken wel verslaafd aan onze smartphone en tablet. We lezen bijna alles van een schermpje. Terwijl het zo lekker kan zijn om door glanzende, papieren pagina’s te bladeren. In full-colour… Er verdwijnen steeds meer tijdschrifttitels. Goed dat er nog mensen zijn die geloven in een mooi product.
Ten tweede: Sanne, je maakt dit blad helemaal in eigen beheer. Samen met je rechter (en linker)hand Annette. Je zou het niet zeggen, maar hier zit geen grote uitgeverij achter. Deze glossy wordt letterlijk aan de keukentafel gemaakt. Met hulp van schrijvers, fotografen, art-directors uit Utrecht.
Ten derde: dit is een blad van eigen bodem. Door Utrechters gemaakt. Door Utrechters gelezen. Door Utrechters – dat weet ik zeker – geliefd. Want anders houd je het geen vijf jaar, geen 20 nummers vol. En Sanne…goed dat je ook al verder kijkt.

Je vertelde ons net over de online community. Daarmee verstevig je de basis van je blad. Versterk je de band met je lezers. En verras je ons de komende jaren met nog meer mooie edities. Van deze echte Utrechtse glossy. Mijn gelukwensen. En veel succes.