Burgemeester Eerste exemplaar boek ‘Het geheim van Bond en Smolders’

Utrecht, Bakkerij Bond & Smolders, 10 december 2018

Beste mensen, Patty (Smolders) en Ralph (Bond), Tom (Staal), Bas (Niemans), ondernemers, leveranciers, relaties, buren en uitgever,

Dank voor de uitnodiging, de gastvrijheid en de rondleiding achter de schermen zojuist. Wat een prachtig boek hebben jullie 'gebakken'. De titel belooft natuurlijk al veel. Ik weet niet of dat iets met jouw achternaam te maken heeft, Ralph. Er zullen al veel grappen over zijn gemaakt. Maar spannend is dit boek wel. Ook al komt die wereldberoemde geheim agent er niet in voor. Ik vind jullie geheim stiekem een stuk spannender. Want komen we nu eindelijk te weten wat nu het grote geheim van Bond en Smolders is? Mijn verwachtingen zijn hooggespannen.

Want... we hebben een journalist in ons midden. Tom, naast een neus voor nieuws heb jij een grote liefde voor het bakkersambacht. En hebt je helemaal vastgebeten in het brood en banket van Patty en Ralph. Jij vroeg je af: waarom staan hier lange rijen voor de deur? Waarom reizen de deegproducten - met een korte ei! - door het hele land? Is het dit prachtige ambacht? Zijn het de ingrediënten? Ligt het geheim van Patty en Ralph ergens verborgen in Parijs, het Mekka van de patisserie? Of bedenken jullie de recepten hier in Utrecht?

Ingrediënten voor een spannend boek. Met een goede afloop, dat durf ik u wel te verzekeren. Een geheim dat we zeker niet hoeven te ontrafelen, is de liefde van Patty en Ralph voor het prachtige ambacht. Dat spat van jullie brood en patisserie af. Een lust voor het oog, zie de foto's van Bas. Een plezier voor de neus, want nergens ruikt het zo lekker als in de banketbakkerij. En een feest voor onze smaakpapillen - zie de lange rijen voor de deur. Een instituut verdient een boek. Want Bond & Smolders is een begrip. In Utrecht. En ver daarbuiten. Patty, Ralph, Tom en Bas, gelukgewenst met dit mooie boek. En dank voor het kijkje in de keuken.