Burgemeester Heropening lunchcafé ZiZo

Toespraak burgemeester Jan van Zanen

Utrecht, Oudegracht 281-283, 23 juni 2017

Ziezo. Dat zeg je, dames en heren, als je iets hebt gedaan waar je een beetje tegenop zag, maar wat uiteindelijk goed is gelukt. Ziezo, dat is gedaan.

Vandaag kunnen we dat zeggen over de verbouwing die u nu achter de rug heeft. Ziezo. Een mooi, nieuw interieur, nieuwe kleuren, meer ruimte. En hier gaan jullie weer elke dag aan het werk voor de klanten. Uiteraard met de beste ingrediënten en de beste recepten.

Maar het beste ingrediënt, dat zijn eigenlijk jullie. De mensen die hier met zichtbaar plezier werken. Met volle inzet. Met liefde voor hun werk. Die allemaal weer iets anders goed kunnen. Soms op een iets andere manier dan andere mensen, maar dat is niet erg. Samen met het eten en drinken en de cadeaus die je hier kan krijgen, zijn het dat plezier en die inzet die de gasten hiernaartoe trekken. En daar komt nu dus een splinternieuw interieur bij. Een interieur dat het werken hier nog leuker maakt dan het al was. Werk dat je gezond houdt. En maakt dat je altijd mensen om je heen hebt.

Dames en heren, meisjes en jongens, medewerkers, begeleiders, buurtbewoners, familie en gasten van ZiZo, ga vooral door met die taart, die broodjes, die cadeautjes en - vooral - de glimlach op jullie gezichten. Een glimlach die alleen maar breder wordt als je merkt hoe lekker de koffie hier is. Ter gelegenheid van de heropening van ZiZo ga ik zo meteen een kopje zetten. Dat lukt natuurlijk alleen maar als niemand minder dan Niek me daarbij begeleidt. En zodra het eerste kopje is gezet, wens ik u allemaal goede zaken en heel veel plezier.