Burgemeester Heropening pand UW-Bedrijven

Toespraak burgemeester Jan van Zanen

Utrecht, Niels Bohrweg, 11 februari 2017

Dames en heren,

Nergens in Utrecht vind je zo veel verschillende beroepen bij elkaar als hier bij UW. Metaalbewerkers, bloemschikkers, verpakkers, postbezorgers, magazijnmedewerkers, monteurs en steigerbouwers. En nu vergeet ik er vast één…

Hoe verschillend het werk ook is, overeenkomsten zijn er wel. Wat jullie delen is het vermogen om elke dag weer de volle aandacht te hebben voor je werk.

Samen opstarten, koffie met collega’s, je werkbegeleider en je opdrachtgever, maar soms ook wisselen van baan, zodat je op de juiste plek komt te zitten en waardevol werk kunt blijven doen. Het hoort er allemaal bij.

Al bijna 50 jaar vormt UW een belangrijke speler op het bedrijventerrein Lage Weide. Het bedrijventerrein dat zich heeft ontwikkeld tot een visitekaartje voor ondernemend Nederland. Maar vooral tot de banenmotor van Utrecht. Ruim 17.000 mensen steken hier dagelijks hun handen uit de mouwen. Jullie zijn eigenlijk de kracht achter die economische ontwikkeling van Utrecht.

Die impuls zie ik ook terug in dit prachtig nieuwe pand. Naast een vrolijk geheel, is het volgens mij ook heel handig. Want iedereen zit nu bij elkaar, er zijn heel veel ramen, dus je kunt elkaar snel opzoeken. Daar hebben ze goed over nagedacht. Het verhuizen zelf ging vast ook als een speer, want wie weet er nu het meest van stickers, inpakken en sjouwen als jullie?

Mevrouw Van den Elst, beste Jolanda en Wil, dames en heren, familie en vrienden, ik feliciteer u van harte met dit prachtig nieuwe pand en hoop dat u zich allen snel thuis zult voelen. Dank u wel.