Burgemeester Lunchbijeenkomst 'Eet met je hart'

Utrecht, Spaghetteria Korte Koestraat, 27 januari 2019

Goedemiddag beste gasten uit Utrecht, Zeist en De Bilt en Babs en Caroline van 'Eet met je hart', hallo Onno (Splinter) en medewerkers, beste Frans (van Wieren).

Onno, beste mensen, is één van de jonge honden in het Utrechtse horecawereldje, op 12 oktober openden zijn compagnon en hij dit restaurant op een plek waar tot die tijd restaurant Chez Jacqueline met kok Frans was gevestigd. Een begrip in Utrecht en ik kwam er graag. De sluiting ging me dan ook aan het hart.

Heb op de laatste dag wel aan Onno beloofd dat ik snel een keer in de nieuwe Spaghetteria zou komen kijken. En dit is een mooi moment om dat te doen, vooral omdat u vandaag bij hem te gast bent. En hoezeer dat in de smaak valt, blijkt wel hieruit dat u allemaal bent gekomen, ondanks de regen.

Even bij u checken, beste mensen: ik neem aan dat uw lunch pico bello is. Dat kun je Onno en zijn medewerkers wel toevertrouwen. En straks maakt u met gevulde maag uw opwachting in Stadion Galgenwaard. Hopelijk ziet u daar vanmiddag hoe Dick Advocaat en zijn mannen Willem II te verslaan.

Prachtig om u als senioren hier allemaal aan tafel te zien, ik hoop dat het een middag wordt om nooit te vergeten, want ‘alleen is maar alleen’. En misschien mag ik u vragen om een applausje. Een applausje voor de mensen die dit allemaal voor elkaar hebben gebokst. Met een goed humeur en groot enthousiasme. Natuurlijk Onno en zijn mensen, maar ook Caroline van 'Eet met je hart' en Sanne van FC Utrecht. En niet te vergeten de vrijwillige chauffeurs.

Mooi dat dat allemaal kan in Utrecht. Ik wens u een heerlijke middag toe.