Burgemeester Opening 16de Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Vredenburgkade, TivoliVredenburg, 27 december

Dag allemaal, beste luisteraars,

Welkom. Ik hoop u dat allemaal een paar goede dagen heeft gehad. Even bijkomen, tijd voor elkaar, en: tijd voor een lekkere maaltijd. Hopelijk heeft u nog ruimte voor een toetje … En dan bedoel ik geen ijstaart, tiramusu of kaasplankje, maar het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. De zestiende editie alweer … De afgelopen zes jaar vond het kamermuziek-event plaats in de zomer. Nu is het festival weer geprogrammeerd in de winter, tussen de kerstdagen en de jaarwisseling. Eigenlijk als vanouds … Waarmee een mooie traditie in ere is hersteld. En als ik deze volle, uitverkochte Grote Zaal van TivoliVredenburg zie, dan gok ik dat u dit ook een goede beslissing vindt. Het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht is een perfect toetje na - hopelijk - twee gezellige dagen. Het is, dat verzeker ik u, een nagerecht dat niemand zwaar op de maag zal liggen … Een concert waarmee we dat heerlijke decembergevoel nog even stevig vast kunnen houden. Janine Jansen and Friends (Janine, wat fijn dat je er weer bent …) en de New Generation musici - ik zag ze net achter de schermen - staan te popelen om te beginnen.

Lieve musici,

Zet hem op, iedereen hier verheugt zich er op. Ik wens u allen hier in TivoliVredenburg en de luisteraars thuis een onvergetelijk 16e Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht toe. En vanuit Utrecht wens ik iedereen die dit hoort - en u - een gezellige en veilige jaarwisseling toe. Dag allemaal. Geniet …