Burgemeester Opening 5e editie Ome Jan Westerhuis Toernooi

Utrecht, DVSU (Sportpark Lunetten), 23 juni 2019

Goedemorgen allemaal. Jongens en meisjes, ouders, begeleiders, voetballiefhebbers,

Allemaal genoten donderdag van de Oranje Leeuwinnen? Gewonnen van Canada en het spel leek er gelukkig  ook weer een beetje op. Met onze eigen Shanice van der Sanden. Uit Utrecht. Maar vandaag is het jullie beurt. Geen WK in Frankrijk  vandaag voor jullie, maar het enige echte Ome Jan Westerhuis Toernooi, hier bij DVSU. Ome Jan, wat fijn dat u erbij bent. Heeft u er ook zo’n zin in? Heb begrepen dat uw kleinzoon Rafael vandaag ook meehelpt.

Bent u alvast werkzaamheden aan het overdragen aan volgende generaties? Is het niet wat vroeg voor uw voetbalpensioen? Want u bent ‘pas’ 81 jaar oud. Begreep dat uw contract bij deze club in het jaar 2033 afloopt. Ze zijn hier zo blij met u dat, zo heb ik begrepen, er nu volop onderhandeld wordt over een contractverlenging. U kunt bijtekenen tot 2040. En er komt vast een astronomisch hoge afkoopclausule, want DVSU staat niet open voor een transfer. Gelukkig maar, want Ome Jan hoort bij DVSU. U bent al eens geridderd en genomineerd als Sportvrijwilliger van het Jaar. Trainer bij Forza Friends. Enorm betrokken bij het G-voetbal van DVSU. Enorm sportief. Enorm actief. Zou zo ook wel oud willen worden. Jullie allemaal, toch?

En zo’n icoon als u, meneer Westerhuis, die verdient dat er een toernooi naar hem wordt genoemd. Het Ome Jan Westerhuis Toernooi. Vandaag een speciale editie, want dit is alweer de vijfde keer. Van harte. Op naar de tien. Laten we snel beginnen, want ik zie dat de eerste teams al staan te trappelen. Wens jullie allemaal een mooie en sportieve dag toe.