Burgemeester Opening integratieontbijt Stadskamer Hoog Catharijne

Utrecht, Stadskamer, 11 oktober 2018

Dank voor uw vriendelijke woorden meneer (Remko Stolk), dank voor de uitnodiging mevrouw (Sarah) Vehmeijer en meneer (Javier) Cuellar, beste mensen,

Wat mooi om te zien, een ontbijt voor zo veel mensen met de Stadskamer omgedoopt tot een heuse Stadsontbijtzaal.

Ik zag op de website (naast een enorme lijst van integratieontbijten, -lunches en -diners in het hele land) dat er bij dit ontbijt een burgemeester van Utrecht aanwezig zou zijn, dus ik dacht: daar moet ik heen.

Maar vooral veel dank voor uw gastvrijheid. Voor de prachtige locatie en voor het zeer gevarieerde ontbijt. Het gebeurt niet zo vaak dat je alle mensen - met allerlei achtergronden, levensgeschiedenissen, leeftijden en talenten - die elke dag (soms alle vele jaren lang) weer Hoog-Catharijne tot het meest succesvolle winkelgebied van Nederland maken, in één kamer ziet verenigd. Zeker gezien de grote veranderingen van de laatste tijd, is het een uitstekend idee om dat eens te doen en ik wil Asito - weet u wat dat betekent: 'Alle stof in Twente opruimen’ - en Klépierre mijn oprechte complimenten geven voor de manier waarop: een machtig mooi ontbijtbuffet waar ieder het hare / het zijne toe heeft bijgedragen. Een wereldontbijt op een prachtige plek, goed werk. Ik wens u niet alleen een smakelijk eten, maar ook plezier in het samenwerken en samenleven.