Burgemeester Opening kantoor Nysingh Advocaten

Toespraak burgemeester Jan van Zanen

Utrecht, Maliebaan, 22 september 2017

Welkom, dames en heren, en welkom, Nysingh Advocaten en Notarissen, aan de Maliebaan in Utrecht.

Vanaf de officiële opening vandaag kan er aan uw vestigingen in Zwolle, Apeldoorn en Arnhem één worden toegevoegd. En wat voor één. Een vestiging in een stad die op dit moment, net als uw kantoor, volop in ontwikkeling is.

Zie niet alleen de complete stad ter grootte van Leeuwarden die in het westen wordt gebouwd, maar zie ook de razendsnelle ontwikkelingen in de bestaande stad.

En met de Maliebaan heeft u gekozen voor één van de meest fascinerende van onze straten. Er heeft zich in de geschiedenis juist hier het nodige lief en leed afgespeeld.

Ik ga het daar niet uitgebreid over hebben. Wel raad ik u van harte de boeken aan die de afgelopen jaren over de Maliebaan zijn verschenen, zoals dat van Ad van Liempt getiteld 'Aan de Maliebaan'.

En kan ik u vertellen dat zich hiernaast op nummer 81 tot in de 19de eeuw de uitspanning Buitenlust bevond, waar in 1883 de Nederlandse Bond van Velocipedisten (vanaf 1885 ANWB), werd opgericht. Op een gevelsteen kunt u dat nalezen en trouwens, hier op de Maliebaan ligt ook Nederlands oudste fietspad.

Ik ben er van overtuigd, dames en heren, dat de inwoners, ondernemers en instellingen van Utrecht u zullen weten te vinden, en u hen. Zoals dat ook in de andere steden waar u bent gevestigd, het geval is. Ook hoop ik dat de medewerkers van Nysingh met plezier in Utrecht zullen wonen en werken.

En tot slot meld ik even dat ik het zeer toepasselijk vind dat ik de officiële opening samen met een man mag verrichten die eveneens een Oost-Nederlandse achtergrond heeft, en hier in Utrecht prachtige successen boekt, waarmee hij ons als Utrechters een groot plezier bezorgt.

Wat mij betreft gaan we nu over tot de officiële opening.