Burgemeester Opening NK Atletiek

Toespraak burgemeester Jan van Zanen

Utrecht, Domplein, 21 juni 2018

Atleten, vrijwilligers, officials, toeschouwers,

Welkom in Utrecht. Welkom bij het startschot van het ASICS Nederlands Kampioenschap Atletiek 2018. Mooi dat het NK, net als vorig jaar, weer in Utrecht plaatsvindt. De Utrechtse atletiekverenigingen Hellas, Phoenix en U-track hebben daar hun nek voor uitgestoken. Met succes.  Geweldig dat u dit prachtige evenement weer naar onze stad heeft gehaald. Dank daarvoor.

En er is iets moois om naar uit te kijken: vier dagen lang topatletiek. Met meer dan 800 deelnemers. 25 atletiekonderdelen. Inclusief de nationale top. Een NK dat meteen goed uit de startblokken schiet. Want zo meteen beginnen de finales van het NK polsstokhoogspringen. Op een meer dan passende plek. Op het Domplein aan de voet van de Domtoren. Wielrenners hebben we al onder de Domtoren door zien fietsen. En binnenkort verwelkomen we hier in Utrecht Europa’s beste beachvolleyballers.

En vandaag rennen Nederlands allerbeste hoogspringers met hun stok onder de Domtoren door. Een prachtig plaatje en traditie inmiddels... Velen verheugen zich erop. Morgen verhuist het NK  naar vertrouwde grond: atletiekbaan Maarschalkerweerd. Gaat dat zien… Hopelijk volgen na het polsstokhoogspringen van vandaag nog meer hoogtepunten. Nog meer topprestaties. Wie zeker topprestaties gaan leveren, zijn de vele vrijwilligers die op dit NK actief zijn. Meer dan 300. Zonder hen zou dit sportfestijn niet mogelijk zijn. Graag een groot applaus voor de vrijwilligers.

Hoog tijd om te beginnen. Toeschouwers: veel kijkplezier, atleten: heel veel succes. Ik verklaar het ASICS NK Atletiek 2018 officieel voor geopend.

Uw mening