Burgemeester Opening pand wasserij Van der Kleij

Utrecht, Haarrijn, 25 maart 2017

Familie Van der Kleij, beste Meriam en Gerard, Daan, Koos en Eva, geachte medewerkers, familie en belangstellenden, dames en heren,

De laatste tijd hoor je veel over start-ups en scale-ups. Die zijn innovatief en komen met slimme ideeën, waar de gevestigde bedrijven een beetje jaloers op zijn. Op zich terecht, maar laten we in geen geval onze familiebedrijven niet vergeten. Of die niet innovatief zijn? Of met hun tijd meegaan? Zij zijn diegene die handig inspelen op de nieuwste ontwikkelingen en zorgen voor de nodige werkgelegenheid.

Dames en heren, vanmiddag heb ik de eer om bij zo'n bedrijf te zijn. Een van de grootste horecawasserijen van Europa, op Haarrijn, in Utrecht. Die inmiddels na 156 jaar geen geheimen meer kent als het aankomt op textiel in alle soorten en maten. Geen verrassingen meer aantreft tussen de lakens zal ik maar zeggen…

Een echt familiebedrijf waaraan iedereen zijn steentje bijdraagt. Gerard, Meriam, Koos, Daan en Eva: jullie betrokkenheid is enorm en geeft alle medewerkers hier een zeer warm gevoel, maar vooral energie om elke dag alles te kunnen geven. Ik herken dat van vroeger, getogen in een ondernemersgezin, toen ik vaak meehielp in de kaasgroothandel van de familie.

We staan hier in een prachtig nieuw pand, zeker geen standaard ontwerp. Een modern gebouw dat zelfs het geluid van de A2 tegenhoudt. Dat kan haast niet anders dan een stimulans zijn voor andere bedrijven om zich hier te vestigen. Het uitzicht over de Haarrijnse plas is ook uitzonderlijk. Dat wordt straks pootje baden in de lunchpauze als het zonnetje schijnt.

Terwijl de spiksplinternieuwe machines overuren maken, maakt u niet alleen uw vele klanten in binnen- en buitenland blij, maar maakt u ook Utrecht een stuk duurzamer. Ik hoop dat u dat blijft doen, de komende jaren en de kern van dit mooie familiebedrijf nooit, maar dan ook nooit uit het oog verliest. Van harte gefeliciteerd en heel veel succes.