Burgemeester Opening pop-upbioscoop Pathé

Toespraak burgemeester Jan van Zanen

Utrecht, Stationshal Utrecht Centraal, 7 december 2018

Beste mensen,

Jacques, dank voor je vriendelijke woorden, Doron en Susanne dank voor de uitnodiging. Probeerde me er een voorstelling van te maken, hoe de pop-up eruit zou zien... maar zodra ik net door de gordijnen liep, had ik meteen de bioscoop look and feel, nog afgezien van de geur van popcorn... Echt prachtig.

Het is 7 december… Sinterklaas is al weer onderweg naar Spanje. Sterker nog hij is al weer thuis. Overal zie je de kerstbomen en hoor je de kerstliedjes. Ik kan me zo voorstellen dat u al aan het aftellen bent. Natuurlijk voor deze allereerste pop-upbioscoop op Utrecht Centraal. Maar u kijkt vooral uit naar de kerstborrels, de feestdagen, vrije tijd met familie en vrienden. Eten. Drinken. Spelletjes.

En natuurlijk… lekker naar de bioscoop. Want december is de filmmaand bij uitstek. Lekker onderuitgezakt in de bioscoopstoel: even niet aan werk denken… Even niet forenzen. Even geen stress om je trein te halen. Een mooi vooruitzicht…

Natuurlijk zijn er ook mensen die wat langer moeten doorwerken. Wat vaker op dit station zijn. Voor hen is er deze pop-upbios. Tegen hen zou ik willen zeggen: sluit u hier even af van de drukte op de perrons… Vlei neer in die gerieflijke zetel… Pak een bakje popcorn… Geniet alvast. Zorg alleen dat u uw trein niet mist…

En tegen alle filmliefhebbers zou ik willen zeggen: laat u hier inspireren, voor een mooie kerstperiode met veel mooie, vrolijke en spannende kerstfilms. Ingrediënten voor een onvergetelijke kerst… Ik heb de eer om zo meteen met u de première te mogen bijwonen. Mooi dat deze pop-upbios er is. Pathé, gelukwensen. Een mini-bios in een stad met veel mooie bioscopen en filmhuizen. De stad van het Nederlands Filmfestival. De filmhoofdstad van Nederland. Wat mij betreft kan de voorstelling beginnen. Ik wens u allen de komende weken veel kijkplezier toe. Ik zou willen zeggen: 3-2-1 en… ACTIE!

Uw mening