Burgemeester Opening vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer

Jaarbeurs, 24 januari 2018

Geachte aanwezigen,  beste bezoekers, exposanten,

Welkom in de Jaarbeurs. Werd net vriendelijk ontvangen en kreeg een drankje aangeboden. Vanzelfsprekend zult u zeggen. Nou, dat is het zéker niet. Het is gesneden koek voor professionals zoals u. Een goede ontvangst is essentieel om je werk  goed te kunnen doen. Net zo belangrijk als de beveiliging of het kantoorklimaat, de printers en de post.

Welkom, geachte aanwezigen, op de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer. Voor de twintigste keer hét toneel voor professionals in de facilitaire wereld. Waar u collega’s ontmoet, kennis deelt en met een bak inspiratie  huiswaarts keert.

Een Nederlandse beurs met Europese allure. Waar de komende dagen 16.000 bezoekers zich laten inspireren, onder wie gasten uit België en Duitsland.

Het gaat hier inmiddels niet meer om een kleine branche, maar over een aanzienlijke sector. Want ga maar na. We hebben het over meer dan 150 aangesloten brancheorganisaties. En nog een paar imposante cijfers, zoals een jaaromzet van
72 miljard euro, waar bijna 270.000 mensen hun schouders onder zetten.

Ik ben dan ook vereerd om als burgemeester van Utrecht de vakbeurs voor de tweede keer te mogen verwelkomen in onze stad.

We staan hier op het Noviteitenplein. Een veelbelovende naam die u de komende
drie dagen eer aan doet. U toont en deelt alle nieuwtjes. Hoe goed past deze beurs
dan ook bij Utrecht, waar duurzaamheid en innovatie de bodem vormen van de ontwikkeling die de stad doormaakt.

Maar ook een beurs die bij uitstek past bij de Jaarbeurs. Waar gastvrijheid en belangrijke andere aspecten van facilitaire dienstverlening perfect geregeld zijn.

In het Utrechtse stadskantoor proberen we dat te evenaren. Een uitdaging kan ik u zeggen. We ontvangen dagelijks een grote diversiteit aan mensen. Die verschillende mensen vinden hun weg terwijl de dagelijkse dienstverlening, gewoon doorgaat.

Meneer Rooijakkers liet mij weten dat er eerder iets bestond als een verkiezing voor
dé facilitaire gemeente van Nederland. Ik durf die uitdaging wel aan. Onze afdelingen
Publieksdienstverlening en Facilitair en Huisvesting bewegen namelijk bewust mee
met de laatste trends. En worden bezoekers misschien binnenkort ontvangen door een robot in de hal van het stadskantoor? Wie weet wat de toekomst brengt.

U benut straks volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Dat is mogelijk dankzij
de zorgvuldige organisatie van HoLaPress Communicatie. Veel dank voor de beursmanagers Aleike, Anouk, Carla, Dionne en Lesley. Ik wens alle standhouders,
gasten, bezoekers en de mensen van de Jaarbeurs een heel succesvolle beurs toe.
En... kom gauw nog eens terug naar Utrecht met uw familie en vrienden. Dank u wel.