Burgemeester Opening vestiging Dura Vermeer

Utrecht, Lage Weide, 9 maart 2017

André en Job, dames en heren,

Ik zei het dinsdag al even, toen ik op de meest uitdagende bouwplaats van Utrecht stond, voor het slaan van de eerste paal van het Noordgebouw: Dura Vermeer is klaar voor de toekomst.

Dat komt goed uit.

Utrecht gaat in rap tempo richting de 400.000 inwoners. Die ontwikkeling vraagt om slimme oplossingen op het gebied van mobiliteit, wonen en energietransitie. De nul-op-de-meterwoningen waar u hard aan werkt, zijn daar een goed voorbeeld van en leveren naast een bijdrage aan het klimaat, ook veel banen op.

Vorige week bleek dat we als regio Utrecht goed scoren op innovatie en infrastructuur. Opnieuw behoort onze regio tot de top drie van ‘meest competitieve regio's' van Europa.

Het slim en gezond houden van onze stad en regio is en blijft één van onze grote uitdagingen in de nabije toekomst. En daar hebben we de expertise van Dura Vermeer hard bij nodig. Expertise op het gebied van vastgoed, renovatie en duurzaamheid. Die, door nieuwe inzichten vragen om andere kantoorruimte en - ook in uw geval - tot verhuizen aanleiding geven.

Dura Vermeer laat zien niet alleen te kiezen voor Utrecht, maar ook te kiezen voor renovatie. Dat past de bijdrage aan een gezonde, slimme stad. Goed om te zien dat u hier in een verouderd pand een fijne werkplek - op één verdieping nog wel - heeft gecreëerd. Het uitwisselen van kennis over de laatste toepassingen binnen je vakgebied was niet eerder zo gemakkelijk.

Dames en heren, we zijn hier op Lage Weide waar veel andere bedrijven profiteren van de ideale ligging voor hun klanten en medewerkers. Uw keuze om zich hier te vestigen sluit hier naadloos bij aan. Voor mij is het helder: Dura is klaar voor de toekomst. Ik wens u het allerbeste toe in uw nieuwe pand. Dank u wel.