Burgemeester Opening winkel Bigline/Popal fietsen

Toespraak burgemeester Jan van Zanen

Utrecht, Lage Weide, 31 maart 2017

Mijnheer en mevrouw Popal, heren Popal junior, zus en kleinkinderen, mijnheer Van de Weetering, medewerkers, relaties, buurtbewoners, beste Xander de Buisonjé, dames en heren, 

Mijnheer en mevrouw Popal, ooit afkomstig uit Afghanistan, met een klein zaakje begonnen in de Damstraat en de Kanaalstraat, en nu dit... respect.

De kracht van een familiebedrijf zit vaak in kleine dingen. Plezier hebben in je werk en weten wat je vaste klanten willen. Bij ons in de familie was het vroeger niet anders. Getogen in een ondernemersfamilie, hielp ik de twee oudste broers van mijn vader, mijn ooms in de kaasgroothandel die mijn grootvader ooit begon. We waren trots op de zaak en haalden voldoening uit de persoonlijke sfeer die in het bedrijf hing.

Maar soms ontwikkelt een bedrijf zich verder en wordt het kleine toch wat groter. U, heren Popal, besloot dat met Bigline te doen. Een heuse XXL-winkel van maar liefst 6.000 m2.

Ik moest wel even wennen aan de slogan ‘wielplezier van geboorte tot graf’. Maar begreep gelukkig al snel dat het aanbod hier uniek is in Utrecht. Waar vind je fietsen, kinderwagens en rollators onder één dak? En daarnaast een fietspad binnen om dit ruime assortiment te testen? Geweldig.

Een innovatief bedrijf dat inspeelt op de nieuwste ontwikkelingen en zorgt voor werkgelegenheid hier op Lage Weide. Dames en heren, vandaag heb ik de eer om bij zo’n bedrijf te zijn. Een bedrijf dat als gegoten past bij Utrecht. Waar de fiets niet meer weg te denken is. En straks de grootste fietsenstalling ter wereld staat. Voor al die 100.000 fietsers die dagelijks door onze stad rijden. Maar ook een stad waar allerlei vormen van mobiliteit steeds belangrijker worden. En slimme oplossingen voor een gezonde stad de boventoon gaan voeren.

Ik heb er alle vertrouwen in dat Big Line bijdraagt aan die oplossingen en hoop dat de geest van het familiebedrijf Popal altijd zal blijven doorklinken bij elke fiets, step of koffer die over de toonbank gaat. Familie, medewerkers, bouwers voor en achter de schermen, van harte gefeliciteerd en heel veel succes.