Burgemeester Overhandiging cheque Business Breakfast Club Ronald McDonaldhuis Utrecht

Utrecht, The Wall, 10 januari 2019

Voorzitter Peter Kleine, dank voor uw vriendelijke woorden, leden-ondernemers van de Business Breakfast Club, gastvrouw Marijke Honing en Agatha Kleijs en alle andere medewerkers en vrijwilligers van het Huis,

Geweldig dat u als ondernemers in en rond de stad lid zijn geworden van deze businessclub. Natuurlijk zijn er vele goede doelen, ontelbare eigenlijk, maar uit eigen ervaring als vader, weet ik hoe belangrijk een voorziening als het Ronald McDonaldhuis Utrecht is. Bovendien kan het Huis uw steun zeker de komende jaren ontzettend goed gebruiken.

Knap werk: u heeft al in het eerste jaar van uw bestaan met z’n allen ruim € 12 duizend bijeengebracht voor dat mooie doel: een nieuw Ronald McDonaldhuis Utrecht. Nodig omdat het Prinses Máximacentrum, sinds de koningin het op 5 juni 2018 heeft geopend, inmiddels op volle toeren draait. Met zijn 87 kamers voor kinderen én hun ouders, een behandelcapaciteit van 900 kinderen en bijna 1000 medewerkers, van wie 400 onderzoekers. Zij werken keihard aan verhoging van de overlevingskans bij kinderkanker, een ziekte die eigenlijk niet zou moeten bestaan.

Keihard gewerkt werd het afgelopen jaar ook door u als leden van de Business Breakfast Club. Met maar één ideaal: een nieuw Huis, dat het nieuwe centrum waardig is. De vruchten van dat werk overhandig ik graag, namens u als leden, in de vorm van een cheque aan u, Marjon Berckmans. In de wetenschap dat dit, net als in het Prinses Máximacentrum, nog maar het begin is.

Alstublieft. Zet het goede werk voort... en als zich daarvoor een gelegenheid aanbiedt, nodig ik u van harte uit om een keer te ontbijten op mijn werkkamer op het stadskantoor of in het oude stadhuis.