Burgemeester Overhandiging gevelbordjes brandweervrijwilligers

Toespraak burgemeester Jan van Zanen

Vleuten, Bike Totaal Van Zuijlen, 24 mei  2019

Beste mensen,

Deze toespraak is eigenlijk meer een soort van kringgesprek. Aardig om dat ook eens zo te doen. Dichtbij elkaar en gewoon zonder microfoon. We staan hier tegenover het Wijkservice Centrum en in de prachtige rijwielhandel van Ton van Zuijlen, om precies te zijn: ‘Bike totaal van Zuijlen’.
 
En de aanleiding dat we hier staan, is een mooie. Mag namens de Veiligheidsregio Utrecht - postcommandant Michael Bosch en clustercoördinator Ronald Sonnevelt staan hier natuurlijk niet voor niets - twee gevelbordjes uitreiken. Die prijken straks op de rijwielhandel van Ton en aan het Wijkservice Centrum. Want beiden hebben mensen in dienst die ook als vrijwilligers bij de brandweer werken: Robbert de Graaf en Peter IJzerman. Ton en de gemeente willen dit iedereen laten zien. Vind dat een mooi gebaar. En Ton is trouwens de eerste ondernemer in Vleuten die dit gevelbordje  krijgt. 
 
De brandweer is met name overdag voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers.  Zij kunnen op elk moment van de dag worden opgeroepen. En als dat gebeurt, moet je meteen alles uit je handen laten vallen, en ‘als de brandweer’ naar de kazerne en de brand. In Vleuten zijn er bijna 30 brandweervrijwilligers. Mensen die branden kunnen blussen en mensen kunnen redden. Dankzij mensen als Ton van Zuijlen die zijn personeel die ruimte geeft.    
 
Ton, het feit jij als ondernemer het werk van deze dappere vrijwilligers mogelijk maakt, getuigt van klasse en van veel flexibiliteit. Je laat hiermee jouw betrokkenheid zien bij dit vrijwilligerswerk en het belang dat je hecht aan brandveiligheid. Ton en Peter, geef het bord een mooie en zichtbare plek op de gevels.
 
Nogmaals dank, namens de Veiligheidsregio Utrecht. Hoop dat u met deze actie meer ondernemers inspireert, zodat Vleuten en Utrecht binnenkort volhangen met deze gevelborden. En hoop uiteraard van harte dat jullie, Robbert, Peter (en Ton), als vrijwilligers zo min mogelijk in actie hoeven te komen. Want elke brand is er één te veel.

Uw mening