Burgemeester Prijsuitreiking kortebaandraverij lustrum DSK

Toespraak burgemeester Jan van Zanen

Utrecht, Maliebaan, 7 oktober 2017

Leden van de DSK, dames en heren, meisjes en jongens,

Van harte gefeliciteerd met het 17e lustrum van de DSK (thema 'Territorium'). Dank jullie wel voor de uitnodiging om aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking aan het eind van deze geweldige dag.

85 jaar zijn de faculteit Diergeneeskunde en de stad Utrecht inmiddels met elkaar verbonden. Beide zijn uniek. Utrecht als stad die zowel heel oud is (met Romeinse wortels en een middeleeuwse binnenstad) als heel jong (met veel jonge en slimme mensen). De faculteit Diergeneeskunde als enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Met ook in het buitenland een grote reputatie, of het nu gaat om onderzoek, onderwijs of de klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa.

Er is deze week dus echt iets te vieren en de harddraverij van vandaag is van dat feest een waardig en kleurrijk onderdeel. Dat laat zien hoe dieren en mensen samen tot topprestaties kunnen komen.

Overigens leveren niet alleen de paarden en de jockeys vandaag een topprestatie. Ook de lustrumcommissie en de Maliebaancommissie van de Diergeneeskundige Studentenkring. Applaus, dames en heren, voor Rick van den Ende en Bouke van Leeuwarden en hun teams, die het allemaal hebben georganiseerd. Had u graag beter weer gegund, de stemming zit er desalniettemin goed in.

Dan nu de prijsuitreiking. Sinds half twee is hier op de Maliebaan op het scherp van de snede gereden om er achter te komen: wie is vandaag de snelste twee-eenheid van pikeur en paard. Dames en heren, samen met juryvoorzitter Jaap Poelstra, gaan Bouke en ik de winnaar nu bekend maken. De eerste prijs is voor het paard Southwind Raptor, pikeur Lindsey Pegram en eigenaar/trainer Bert de Boer. Van harte gefeliciteerd.