Burgemeester Prijsuitreiking Nationale LeesVertelwedstrijd 2018

Toespraak burgemeester Jan van Zanen

Utrecht, Beatrixtheater, 21 april 2018

Goedemiddag, kinderen, finalisten van de Nationale LeesVertelwedstrijd 2018 en natuurlijk jullie supporters.

Zit iedereen nog in de zaal? Geen mensen gillend weggerend? Niemand van angst onder zijn stoel gekropen? Ik kan het me zo goed voorstellen… Na al jullie verhalen en het spannende en griezelige theaterstuk. Ben benieuwd of iedereen nog goed kan slapen vanavond. Finalisten… konden jullie een beetje slapen afgelopen nacht? Spannende dag vandaag.

Een dag waar jullie maanden naartoe hebben geleefd. Een spannend verhaal zoeken. Lezen. Oefenen. En opeens is het zover… Sta je op dit podium. Hét Podium. In dit grote theater. Waar al zoveel grote sterren stonden. Vandaag zijn jullie de sterren. In een zaal vol. Papa’s, mama’s. Broertjes en zusjes. Leraren, begeleiders, klasgenootjes. Vriendjes en vriendinnetjes.

Deze finale is nog spannender dan de verhalen die jullie vertelden. Want deze finale draait om jullie. Jullie hebben het gedaan. Jullie zijn allemaal geboren verhalenvertellers. Dat doen jullie op jullie manier. En dat doen jullie fantastisch. Ik vind jullie gewoon griezelig goed.

Alvast een groot applaus voor deze kanjers. Jullie zijn allemaal winnaars. Jullie krijgen sowieso allemaal een medaille. Maar er kan maar één de allerbeste verhalenverteller zijn.

Zijn jullie er klaar voor? Dan geef ik graag het woord aan de jury. De winnaar van vorig jaar zal de prijzen uitreiken. Een warm applaus voor Gerrit Eilering.

Uw mening