Burgemeester Signeren voetbal tijdens de rust FC Utrecht-Feyenoord

Toespraak burgemeester Jan van Zanen

Herculesplein, Stadion Galgenwaard, ‘De Provincie’ lounge, 22 december 2019

Beste mensen,

Sanne (Pater) dank voor de uitnodiging en je vriendelijke woorden. Het is rust. Kom van de overkant (was onder anderen bij de ‘commandopost’ van politie, het openbaar ministerie en de gemeente) - vandaar dat ik er nu pas ben. Ook aan de overkant is het helaas (nog) maar 1-1. Niet gewanhoopt de FC kreeg voldoende kansen ...

Dank voor jullie komst en steun. Dank ook aan de KNVB. Vorig jaar hadden we vlak voor Kerst Ajax op bezoek. Vandaag Feyenoord. Misschien volgend jaar AZ ... ? Tegen Ajax bleef het kerstgeschenk uit. Misschien komt het geschenk vandaag wel ... Over cadeaus gesproken: als FC Utrecht ze niet krijgt, dan delen ze die hier wel uit. Want FC Utrecht neemt zijn maatschappelijke rol serieus. Uw warme betrokkenheid met de samenleving en die van ‘de FC’ is op Champions League-niveau …
 
Bijvoorbeeld … Iedere thuiswedstrijd nodigt FC Utrecht ouderen uit om in De Galgenwaard een wedstrijd te zien. Vorige week stonden hier 200 gedekte tafels voor eenzame ouderen uit de regio. Een avond met een lekker kerstdiner, gezelligheid en goed gezelschap, onder wie de spelers van FC Utrecht. En iedereen kon meezingen met Connie Vink en Ronnie Tober. En vandaag kunnen patiëntjes in het Wilhelmina Kinderziekenhuis deze wedstrijd volgen, vanuit hun eigen skybox. Die is op 26 november geopend. Patiëntjes en hun naasten kunnen hier iedere dag terecht. Om samen te gamen. Te chillen. Even vergeten dat ze ziek zijn en genieten van een voetbalwedstrijd van FC Utrecht op een groot scherm. Dit is de allermooiste skybox van FC Utrecht. Mede mogelijk gemaakt door u … Dank daarvoor.
 
FC Utrecht doet meer voor kinderen … Dit seizoen heeft ‘de FC’ een eigen G-voetbal team, dat meedoet aan de officiële competitie in de Eredivisie. De allereerste Eredivisiecompetitie ter wereld, waarin kinderen in het officiële tenue meespelen met een geestelijke en/of een lichamelijke beperking. FC Utrecht laat hiermee zien dat iedereen welkom is. En dat iedereen haar of zijn dromen kan laten uitkomen.
 
Allemaal mooie initiatieven. Initiatieven, waar je misschien geen wedstrijden, maar wel alle harten mee wint … Die van mij zeker. Vind het daarom bijzonder eervol een bijdrage te mogen leveren aan een veiling op het Benefietgala voor het Kind, op 28 mei. Signeer daarvoor zo meteen een voetbal. Die moet geld opleveren (als het even kan veel) voor een heel mooi goed doel. Denk maar alvast na over een mooi bod … Maar eerst gaat u hopelijk genieten van de tweede helft. Wens u een mooi en spannend vervolg van de wedstrijd toe, alvast fijne feestdagen, en alle goeds voor 2020.

Uw mening