Burgemeester Start actie 'Hallo wij zijn moslims'

Utrecht, Stadhuisbrug, 7 april 2018

Goedemiddag allemaal, hier op de Stadhuisbrug.

Een centrale plek in de Utrechtse binnenstad en meestal hartstikke druk.
Veel dank voor de uitnodiging om aanwezig te zijn bij de start van jullie mooie en moedige actie.

Als er één bloem is met een grote symbolische betekenis, is het wel de roos. Staat symbool voor van alles. Hangt ook een beetje van de kleur af.

Twee betekenissen overheersen en dat zijn liefde en vriendschap. Een roos staat voor liefde en vriendschap. Ik geloof niet dat er landen in de wereld zijn waar mensen die symbolische betekenis van de roos niet kennen.

Jullie gaan vanmiddag hier in de stad rozen uitdelen onder het motto: 'wij zijn moslims, en willen samenwerken aan een betere wereld'. Een wereld met minder vooroordelen. Een wereld zonder terreur of ander geweld. Een wereld waar mensen vrij zijn om te zijn wie ze willen zijn en in vrede met elkaar samenleven. Een wereld waarin iedereen telt.

Een wereld met meer rozen, meer liefde en vriendschap. Waar hetzelfde geldt als voor de 750 rozen die jullie aanbieden... Heel veel plezier met al die verschillende Utrechters die jullie zullen tegenkomen. En veel goede gesprekken. En laat je humeur niet bederven als er een keer op je wordt gemopperd... Succes allemaal.