Burgemeester Startschot 10 km Singelloop Utrecht

Maliebaan, 6 oktober 2019

Dag allemaal,

Ben in Singelloop-tempo  hier naartoe gekomen. Zo snel mogelijk dus… Maar vast niet zo snel als u… Ben meer een zwemmer. Ben vereerd om het startschot voor de 10 kilometer te geven. Het koningsnummer… Zonder iedereen die vandaag al heeft gelopen te kort te willen doen. Of u nu vijf, tweeënhalf of één kilometer heeft gelopen: iedereen levert vandaag  een topprestatie… Een groot compliment… Geef dat compliment ook aan iedereen die gul heeft gegeven aan het goede doel van dit jaar: de Hartstichting. U bent vandaag hardloper met een –d, en harTloper met een –t…

Bijna 12.000 lopers dit jaar. Het lijken er steeds meer  te worden. Snappen we in Utrecht goed. Dit is: het oudste stratenparcours van Nederland - de 69e editie alweer… Bovendien het snelste stratenparcours ter wereld. En misschien wel het allermooiste stratenparcours ter wereld. Ben natuurlijk partijdig,  dus oordeelt u zelf… Een race over de statige Maliebaan. Langs de oer-Utrechtse singel. Door het monumentale Wilhelminapark. Beloof u: u krijgt vandaag  Utrecht op zijn mooist te zien. Als u er tenminste oog voor heeft… Want misschien kijkt u liever op uw smartwatch en naar de hielen  van de lopers voor u. U wilt tenslotte zonder kleerscheuren  over de finish komen. En het liefst in een scherpe tijd… Dat laatste is helemaal aan u. Hopelijk heeft u goed getraind… Heeft u er veel zin in… En bent u er helemaal klaar voor…  Utrecht is er zeker klaar voor. Wat mij betreft kunnen  we nu van start.