Burgemeester Startschot Elfstedentocht ter ere van het 40-jarig bestaan van de Stichting Anton Huiskes

Mississippidreef, Vechtsebanen, 20 februari 2020

Dag allemaal, beste Jelle (Terpstra), Albert (Van Overhagen) en Bart en Elly Huiskes,

Jongens en meisjes: hebben jullie er zin in? Wisten jullie dat het morgen precies 35 jaar geleden is dat de 13e ‘echte’ Elfstedentocht werd geschaatst? Dat was in 1985, toen jullie ouders ongeveer zou oud als jullie waren. En wisten jullie dat Evert van Benthem toen de winnaar was in een recordtijd van 6 uur en 47 minuten?

Jullie proberen straks natuurlijk ook zo snel mogelijk te schaatsen, maar dat hoeft echt niet in een recordtijd. Het belangrijkste doel van Stichting Anton Huiskes is ‘Plezier en bewegen op het ijs’ En dat al 40 jaar lang.

Anton Huiskes is voor ons nog altijd een held, net als al die mensen, die zich jaar in jaar uit inzetten om jullie te laten schaatsen. Daarom zeg ik: Bestuur,  vrijwilligers, sponsoren, dank jullie wel. En dan is het nu de hoogste tijd om jullie te laten gaan. Zullen we aftellen?