Burgemeester Startschot Jeugd Elfstedentocht voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Mississippidreef, De Vechtsebanen, 1 februari 2020

Dag allemaal,

Jongens en meisjes: hebben jullie er zin in? De laatste ‘echte’ Elfstedentocht
is alweer 23 jaar geleden, maar deze Jeugd Elfstedentocht is misschien wel bijna net zo mooi. Gelukkig is deze tocht geen 200 kilometer, want dat zou betekenen dat je van hier tot Brussel zou moeten schaatsen. Maar jullie mogen wél klunen, stempelen
én een Elfstedenkruisje in ontvangt nemen.

Wat geweldig dat jullie je best hebben gedaan om geld in te zamelen voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Voor onderzoek naar het kinderhart. Dat geld is hard nodig. Kindercardioloog Gregor Krings, hij staat hier naast me, is jullie allemaal zeer dankbaar. Nog steeds overlijdt in Nederland elke week minimaal één kind aan een hartafwijking. Prachtig dat jullie als gezonde kinderen, je inzetten voor zieke kinderen.

En geweldig dat de mensen van de Vechtsebanen besloten hebben om alle entreegelden ten goede te laten komen aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Iedereen klaar voor de start?